neděle 28. května 2017

... další retro jízdy ...

tam jsme opravdu nemohli chybět, protože řídil Marek. To je tak super když se splní dětský sen! Nezapomenu, jak si od malinka hrál na řidiče autobusu. S kamarádkou Barunkou vyskládali na postel všechny hračky, sedli si dopředu, Marek řídil a "jeli" na výlet - to měl tak 3 roky. O něco později si na třídních schůzkách paní učitelka stěžovala, že nedává pozor a řídí autobus :-). Pak jsem ho myslím ve dvanácti zavedla do kroužku, kde se scházeli nadšenci městské dopravy, kteří pořádají právě tyhle historické jízdy. Mám pocit, že od té doby na žádných jízdách nechyběl, jen se mění pozice. Ze začátku jezdil jako cestující, pak prodával pohlednice a jízdenky a teď už může konečně řídit ...


... jeli jsme Ikarusem, neboli čabajkou ...




... jel s námi i dědeček ...


... Nikolka taky. Ta s námi jezdívá celkem pravidelně, jen bývá málo na fotkách ...




... přestávku míval autobus u vlakového nádraží Ostrava - Vítkovice. To mělo v pátek 26.5.2017 padesáté výročí od otevření. Žádná sláva se ale nekonala. Na stožáru visí prapor, že nádraží je kulturní památka, ale jinak chátrá, i když stále funguje. Je mi ho líto, cítím z něj dobu dětství ...







... ale zpět k jízdě. Trasu jsme projeli 2x, byla to jedna z klidnějších akcí, na kterých jsem byla, všichni byli spokojeni a to je nejdůležitější ...


... kluci společně zavírají větráky ...


... a Bertík si protekčně mohl sednou k volantu ...


... přeji krásnou prosluněnou neděli ...

Danka

6 komentářů:

  1. Bertíkovi to u volantu sekne :-). A je bezvadné, že si Marek dokázal splnit svůj dětský sen a že je v tom viditelně spokojený.
    Nádraží vypadá úplně opuštěně. A je fakt škoda, že k výročí neudělali nějakou akci - třeba by to připlákalo pozornost k tomu, že je třeba ho rekonstruovat.
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní je, že je člověk se svým životem spokojený a to si myslím, že Marek je. Bertík to má hezky okoukané jak má za volantem správně vypadat :-)
      Na nádraží nějaká akce v den výročí byla, ale jenom "povídání" o tom, jak nádraží vypadá ... Hezký večer Stáni, D.

      Vymazat
  2. Myslim, ze obecne je jedno z nej, kdyz se detske sny plni, a nejen ty detske. Moc to synovi i vam vsem preju:-). Krasny slunecny den, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Marci, určitě je krásné, když se všechny sny plní ;-) krásný večer D.

      Vymazat
  3. Dělat v životě to, co si člověk v dětství vysní, je opravdu štěstí.
    Máš opravdu šikovné chlapáky a vůbec bych se nedivila, kdyby šel Bertík v bráškových stopách.
    Koneckonců, volant už si osahal...:-).
    Krásnou neděli
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to štěstí, určitě, on si za tím šel hlava nehlava :-) Bertík - doufám, že ne, jeden řidič v rodině stačí :-))) krásný večer, D.

      Vymazat