pondělí 12. března 2018

... týden deset, jarní a slavnostní + fotografická výzva ...

řekla jsem si, že zkusím další výzvu, tentokrát fotografickou. Jenomže jsem jeden den nic nevyfotila. Prý to ale nevadí ;-) ...

... pondělí ... Bertík má šest let. V roce 2012 bylo taky pondělí ...
... jinak jsem v sobě ukončila pro letošek zimu. Splíny z velmi studeného předchozího týdne jsem nechala tam a řekla jsem si, že je nejvyšší čas pustit domů jaro a Velikonoce. Vytáhla jsem krabici s jarními (velikonočními) dekoracemi a pustila se do vymýšlení kam co postavím - bez jarních kytiček to nebude ono ;-) ...


... úterý ... jela jsem na odběr krve. Cestou zpátky jsem prošla pár květinářství a konečně koupila jarní kytičky ...



... středa ... kontrola se železem v krvi - nedopadla vůbec dobře. Z tohoto dne není žádná fotka. Měla jsem sice otevřený foťák v mobilu, ale kapačku, kterou jsem na doplnění železa dostala jsem fotit nechtěla, nohy na tom křesle taky ne, tak jsem nakonec nic necvakla a fotka z tohoto dne není ...
... čtvrtek ... jak už je u nás poslední dobou zvykem, vše dopadlo (dopadlo dobře) jinak než jsem si představovala. Plán byl: dopoledne upéct korpusy na dort, na oběd zajít s kamarádkou bez dětí, koupit dárek pro Bertíka, vyzvednout ho ze školky a jít domů ... Skutečnost: Bertík trochu kašlal, ale chtěl jít do školky. Bertíka jsem vyzvedávala po obědě a na oběd šel se mnou. Tím pádem jsem musela pro dárek dopoledne a nepeklo se. Při nakupování dopoledne jsem musela koupit plechový kufříček - kuřátko. Nemám totiž ráda peří a kromě zajíců a vajec doma kuřátková dekorace chyběla. Večer měl Bertík lehce zvýšenou teplotu ...


... pátek ... z teploty se Bertík vyspal, ráno byl naprosto v pohodě. Upekla jsem korpusy na dort, zašli jsme nakoupit. Do Lidlu jsme šli pro čerstvé kytičky, ale nic neměli. To mě mrzelo. Čerstvé tulipány v kuchyni by se mi na oslavu líbily. Sestřihla jsem ty staré. Po obědě a kafíčku jsem se pustila do dodělání dortu. Pudink na krém nechtěl zhoustnout, udělala jsem proto nový - ten původní mezi tím ztuhl, krém se mi při míchání srazil, čokoládová poleva byla hodně tekutá - cukrářka ze mě nebude ...


... sobota ... Bertík vstal s nervózní náladou, asi z oslavy - nebo spíš z toho co dostane. Oslava byla fajn, Bertík byl z dárků taky nadšený :-) ...


... neděle ... vyspali jsme se dorůžova. Bertík hodně testoval nové dárky - dostal auto a jeřáb na dálkové ovládání - oboje dělá zvuky, které se neslučují s nedělí :-))) Těšila jsem se až se vybijí baterky. U auta odpoledne venku (už tam má nové), jeřáb vrčí vesele dál. Já jsem chvíli pletla, pak vařila a odpoledne jsme šli na první jarní procházku - s autem ...


... mějte krásný celý nový týden ...

Danka 

29 komentářů:

  1. Pěkně jsi týden zdokumentovala nejen fotkami, ale i slovně. Ze všeho je vidět, že jaro u Tebe doma už dostalo zelenou.
    Měj se hezky a přeji pěkný celý tento týden!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když hlásí zase ochlazení, jaro u nás doma už zůstane. Hezký den Hani, D.

      Vymazat
  2. Moc pěkné snímečky :) Já jsem taky poctivě fotila, ale článek stihnu až ve středu, v práci nedám do kupy fotky a doma se mi pak pozdě večer nebude už chtít.
    Tu sedmikrásku máš krásnou, doufám, že se mi taky víc rozjede :) Dnes jsem v Tesku zase okukovala pokojovky nově navezené. Jen mě štve, že tam nemají název.
    Měj se moc krásně, Danko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem se musela smát u toho vybíjení baterií. To jsem si u dětí taky vždy pravidelně přála, když dostávaly zvukové hračky :))

      Vymazat
    2. Zvukové hračky, to je téma samo pro sebe, ale auto na dálkové ovládání a jeřáb to je asi to nejmenší, naštěstí jenom vrčí :-) Další pokojovku (opět malou) jsem si koupila včera v Ikea. S Tescem nemám zkušenost. Těším se na článek, hezký den Šárko, D.

      Vymazat
  3. Dani, hezky tyden, i kdyz se objevily i mene vesele momenty. Hlavne ze je Bertik zdravy a ty snad to zelezo take dozenes!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marci. Naštěstí to byly jenom malé peripetie. Hezký den D.

      Vymazat
  4. Moc hezký záznam celého týdne, Danko. Bertíkovi dodatečně přeji všechno nejlepší!! Super, že si užil oslavu a nakonec neonemocněl.....
    A ještě k fotkám.....ty šuplíčky hned na první fotce, ty jsou opravdu krásné!!!!!
    Měj pěkný den. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Petro i za Bertíka ;-) Oslava nakonec vyšla skvěle. Šuplíčky jsou z XXXluxu, ale z Rakouska. Hezký den D.

      Vymazat
  5. Danko, hlavně ti přeji napravení stavu železa v tvém těle.
    Jinak máš už krásně jarně vyladěno, to já jsem pozadu, dala jsem v sobotu jenom kytkaté dečky na stoly. Dnes venku začalo pršet, tak jsem po té slunečné neděli zklamaná, ale to vše k březnu patří. Nechci v myšlenkách spěchat :o)).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Železo napravuju už několik let a pořád to mám takhle, takže ho nemám :-(. Ještě duben bude takový, tak aspoň doma ať je jaro. A nějak se začít musí, i dečky musí být fajn. Hezký den Álo, D.

      Vymazat
  6. Danka,
    už je u vás krásne, jarne... ja ešte z výzdobou čakám, až umyjem okná v kuchyni a obývačke a zimnej záhrade :-)
    Bertíkovi prajem všetko len to najlepšie a najkrajšie ku krásnym 6. narodeninám!!!
    Dostal krásne darčeky a máme to podobne, aj ja vždy čakám, kedy sa na nejakej "hlučnejšej" hračke vybijú batérie :-) a o chvíľu sú tam opäť nové.
    Pekné dni,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aďko, děkujeme za přání. Okna umytá mít nebudu, to až bude tepleji, ale asi by to bylo pocitově vzdušnější, je mít umyté. Hračky na baterky, to jsou opravdu HRAČKY :-)), ale vymyslela jsem si je sama :-) Hezký den D.

      Vymazat
  7. Ta poslední fotka je taková kouzelná tečka za celým tvým týdnem, je z ní cítit pohoda a harmonie.
    Přeji do dalších týdnů jen pohodu, sluníčko a samé kytičky, no a až budeš dělat dort za dalších 6 let, bude to už dokonalé.
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Dorty peču tak dvakrát do roka a už hodně let, ale třeba to za těch šest let bude to super! :-)) Hezký den D.

      Vymazat
  8. Moc se mi líbí tvoje dekorace - umíš to hezky sladit. Vždycky když koukám na fotky těch, co to umí (nebo to u někoho vidím v reálu), tak lituju, že na tohle buňky nemám.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Stáňo. Mě to baví a hlavně na to teď mám prostor. Hezký den D.

      Vymazat
  9. Danko, jarní ladění u vás doma mě nalákalo. Přeji ať se zdravotní stav brzo zlepší. Bertík se má a dárky užívá, tak to má být.
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani. Bertíkovi jsme se trefili a to je super. Krásné dny D.

      Vymazat
  10. Dani, máš krásně, jarně, nazdobeno a oslavu jste také zvládli skvěle. Hlavně, že se Bertíkovi nerozjela žádná nemoc a mohl si dárky pěkně vychutnat. (Jo, a dárky na baterky jsme jako rodiče také moc rádi neměli, zato děti ano.) Hezké fotky a z té nedělní už vyzařuje klid a pohoda, tu Ti přeji i do dalších dní. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Dášo. Ono bylo fajn celý týden, ale neděle je neděle ;-) Měj se krásně D.

      Vymazat
  11. Fotografický týden jsi měla nejvíce ve znamení příprav na oslavu, tak se to pěkně sešlo. Tvoje jednoduché jarní dekorace se mi moc líbí. Tulipány teď ve váze také nemám, a moc mi chybí. Přeji ti zdraví, ať se železo brzy srovná.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tulipány už zase mám, ale rychle se otevírají, za chvíli budu muset pro další :-) Železo se nesrovnává už několik let :-( Děkuji Henriet, hezké dny D.

      Vymazat
  12. Moc pěkné jarní dekorace a taky se mi líbí poslední fotka, z té dýchá útulno a teplo! Hlavně Bertíkovi vše nejlepší ke krásným narozeninám a mamince víc železa a pevné zdraví! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Marcelko. Chvíle z poslední fotky mám moc ráda. Krásné dny D.

      Vymazat
  13. Dany, krásně zdokumentovaný týden. Pěkné dekorace. Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  14. Dani, měla jsi nabitý týden! K.

    OdpovědětVymazat