úterý 26. září 2017

... na zoubky ...

Bertík se blíží do věku, kdy mu začnou vypadávat mléčné zoubky. Netušila jsem, že se na tuto událost prodávají krabičky a zrovna minulý týden jsem na jednu takovou plechovou krásku narazila. Řekla jsem, ale sama sobě, že to asi potřebovat nebudeme, kluci ji taky neměli a naše generace už vůbec ne, nebo ji pořídíme až to bude potřeba ...


... aniž bych se o tom komukoliv zmínila, včera jednu krásnou dřevěnou Bertík dostal od tatínka 😃. Bertík sice nechápe na co ji má. Nechápe ani, že mu vypadnou a narostou nové zoubky, ale to nevadí! Jsme připraveni! ...

... mějte hezký den 😊...

Danka 

10 komentářů:

  1. Usmívám se Danko, na co vše se dnes nepřijde, ale pro děti je ztráta prvních zoubků vždy událost. My jsem je dávali do kapesníku, ale zanedlouho je kluci stejně vyhodili.
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko u nás to bylo zrovna tak, kapesník a po čase pryč. I když je to událost, krabičky mě nenapadly nikdy. Uvidím jak se k tomu bude stavět Bertík :-) Hezké dny D.

      Vymazat
  2. Hezka krabicka:-). My taky jednu mame, ne specialni, proste tu, co jsem doma nasla. Prekvapenim pro me byla zoubkova vila, kdyz se o ni zminila dokonce zubarka:-). Tak at ji jeste dlouho nepotrebujete. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že to je snad i pohádka, nebo večerníček O Zoubkové víle :-). Nechci, aby jsme to nějak šíleně prožívali ... Děkujeme Marci, hezký den D.

      Vymazat
  3. Krabičku jsme neměli, ale kamarádka nám prozradila zoubkovou vílu, o té jsem vůbec nevěděla. Největší průšvih byl, když si dcerka vytrhla zub a my nebyli doma a ráno nechápala, že nemá nic pod polštářem od zoubkové víly :)) Měj se krásně, Danko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje tohle mě u kluků minulo, najít něco pod polštářem, budu se muset připravit :-) Hezké dny Šárko, D.

      Vymazat
  4. Ano, Zoubková víla teď frčí. Emička už o ní taky mluvila a to má do vypadnutí prvních zoubků ještě daleko:-). Podle mě tento zvyk přišel z ciziny. U nás se praktikoval taky kapesník. Kapesníkem se zub vytrhnul a už v něm zůstal:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bertík o ní ještě nemluvil. Jenom jsme mluvili o tom, že mi má říct, kdyby se mu začal kývat zoubek :-) D.

      Vymazat
  5. Zoubkovou vílu znám od kamarádek s mladšími dětmi, o krabičce na zoubky jsem ještě neslyšela. Člověk pořád objevuje :-).
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je to pro mě novinka :-) Hezký večer Stáni, D.

      Vymazat