pátek 29. září 2017

... náš sport ...

Bertík začal chodit do Aikido. Vybral tatínek. Adam mluvil o Judo a já jsem navrhovala tanečky ;-) Obávám se ale, že to by Bertíka stejně nebavilo a tady je nadšený ...



... hopsá, skáče, naučil se pořádné kotrmelec - zatím ten dopředu ...






... tady dělá kliky 😃 ...





... tady taky, tentokrát navíc, bavil se 😃...




... ale kliky navíc nepomohly, bavil se vesele dál 😄...


... už byl čtyřikrát a jeho radost neznala mezí. Těšil se kdy zase půjdeme do tělocvičny na aikkido. Nevím co se při posledním cvičení stalo, v průběhu i na fotkách vypadá až do konce spokojeně, ale v šatně mi řekl, že už tam nechce chodit 😕. Doufám, že to byla jenom únava, protože mě se tam líbí moc. Vedou to dva starší pánové, ještě stará škola, nic nepřiměřeného. Každý padá a dělá co umí. Když to nejde, trpělivě ukážou a pomůžou jak na to. Dneska odpoledne jdeme zase ;-) ...

... všem přeji hezký den ...

Danka

9 komentářů:

  1. Držím pěsti! Bývají taková období, až tam budete, určitě si to užijete. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Marci. Spokojeně vypadá, ale stále to zkouší, že už nechce chodit :-))

      Vymazat
  2. Z fotek vypadá Bertík spokojeně, až mě zaskočila, když jsem si na konci článku přečetla, že na další lekci Bertík už nechce. Snad si to rozmyslí a dnešní lekci si zase užije jako minule. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. On tam spokojený je moc, dělá co má, snaží se, ale nechce :-)) Dnes mohl mít už i kimono, ale odmítl ho s tím, že nebude chodit :-)) Krásné dny Luci, D.

      Vymazat
  4. Ony se děti v těch sportech (a jiných kroužcích) v tomhle věku ještě trochu hledají, takže není neobvyklé, že toho vystřídají víc. Na druhou stranu je to věk, kdy jsou snadno ovlivnitelné nějakým dílčím neúspěchem nebo třeba jen tím, že na něj někdo přísněji promluvil. Prý se doporučuje stanovit nějaký limit, jak dlouho tam bude chodit - třeba čtvrt roku (což by mělo eliminovat takové ty bezprostřední reakce "napomínali mne, tak tam už nechci") a pak respektovat volbu, jestli jo nebo ne. Praktickou zkušenost s realizací tohoto doporučení ovšem nemám - dítě bylo (a je) fotbalový maniak, takže s fotbalem začal v 6, do 19 hrál na celkem vrcholové úrovni (což znamenalo tréninky 4x - 5x týdne) a nikdy mu to nevadilo. Ostatně hraje furt, akorát teď už nějakou soutěž úrovně "okresní přebor" :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic jiného zatím nepoznal, tak na výběr moc nemá. Chodil a pořád říkal jak se nudí, tak si myslím, že byl nejvyšší čas. Troufnu si říct, že je pohybově nadaný, od malinka dělá s tělem divy. Jde mu to, cvičí s úsměvem na rtu, hopsá si u toho, nikdo ho nenapomíná škaredě, maximálně celý kolektiv ať nekřičí :-). Pánové jsou opravdu skvělí, obdivuji jejich trpělivost k malým i větším dětem. Uvidíme, nucení k ničemu není, ale zatím to nevzdáváme :-) Díky Stáni za komentář. Okresní přebor je taky super, hlavně, že má co dělat a dělá to rád ... Hezký den D.

      Vymazat
  5. Danko,
    aikido je skvělá volba- je to nebojovový sport.
    Bertík, zdá se , je hodně citlivý - zkuste spolu přijít na to,co ho vedlo k tomu, že řekl, že už tam nepůjde. Věřím , že se dostanete k podstatě věci - děti jsou hodně vnímavé. Možná by tam měl i rád další členy rodiny... ale na to určitě přijdete.
    držím vám palce.

    Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se ho ptala proč nechce, ale zatím jsme se nedobrali k žádné odpovědi. Snad na to brzy přijdeme. Děkuji Věrko, hezký den D.

      Vymazat