pondělí 25. června 2018

... jeli jsme ...

jeli jsme do Luhačovic :-) ...







... jediná menší změna byla, že jsme obrátili čas na kávu a čas na procházku. V Kavárně v Myslivně měli místo. Dva stolečky až vzadu v rohu, ale nakonec se ukázalo, že to je přesně pro nás ...



... Bertík mě nalákal na domácí rakvičku se šlehačkou ...


... tatínek si dal něco jiného. Má rád skořici a té na piškotu se zakysanou smetanou bylo dost :-) ...



... a pak jsem se zvedla a vyfotila celou tu nádheru ...


... Bertík se usadil separátně k tomu druhému stolečku a patřičně si to užíval. O tom, že se má otočit a být s námi nechtěl ani slyšet. Když dojedl, vytáhl si kreslení, které s sebou táhl v baťůžku. Kdyby pořád tak nemluvil, tak o něm ani nevíme :-)) ...



... chtěla jsem trochu zapózovat, ať mám fotku jak jsem v Luhačovicích ...





... ale bez Bertíka se to neobešlo :-)) ...




... pak už jsme se vydali směrem k přehradě, to je směrem za kolonádu. Ta místa jsem ještě nefotila. Mermomocí musel jet po kolonádě, tak si tam to kolo vytáhl sám ...



... jenom doufám, že při rekonstrukci zachovají ráz těchto obchůdků. Zavřené jsou všechny ...












... nevím, jestli vodoléčebný ústav funguje, koupaliště, které je za touto budovou už dlouho ne. Jako malá jsem se v něm koupala - byla tam děsně studená voda :-)) ...





... kolem koupaliště vede cyklo-stezka a Bertíkovi se splnil sen. Konečně jel po řádně označené cyklo stezce :-)) ...



... došli jsme až k přehradě, o které se občas zmiňuji ...




... letní koupání to nebylo. Obdivuju, že tam vlezou. I Bertíka. Vydržel tam asi 10 minut, pak se sice s velkým zimotřasem obleče, ale jak je v suchu, je v pohodě. Já bych se třásla a byla fialová, ještě teď, kdy píšu příspěvek ...


... při zpáteční cestě Bertík usnul. Ale než to stihl, měli jsme puštěné rádio. Hrála jedna francouzská písnička, ta slova nenapíšu, ale zezadu se ozvalo: "to je sprostá písnička, tam zpívají: "sakra - ku**a"". No, nějak tak to opravdu znělo a raději nebudu zkoumat, kde to druhé slovo slyšel :-)) ...

... přeji krásný nový, poslední letošní školní týden ...

Danka

16 komentářů:

  1. To byl super výlet, Dani. Koukám, že do Luhačovic jezdíte celkem často. Do té vody bych teda rozhodně nevlezla:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam je většinou parádně. Poslední dobou to je častěji, Bertík je z toho už otrávený :-)) Do vody jsem nevlezla, seděla jsem na lavičce ve svetru a bundě :-)) D.

      Vymazat
  2. Pěkný výlet a moc-moc vám to s Bertíkem sluší.
    Tedy do té vody bych nevlezla ani za nic. Já bych nebyla modrá, ale zrovna mrtvá. :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Hani :-)) Až já vlezu do vody (někdy ve velikém horku), tak to bude něco!! :-)) Hezké dny, D.

      Vymazat
  3. Hezký výlet, připomněl mi můj krátký výlet do Luhačovic, když jsem kousek od nich byla na školení. A na těch fotkách ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Stáňo. Třeba tam jednou zůstaneme na pár dnů :-))

      Vymazat
  4. Mam pocit, ze Luhacovice znam diky tvym castym navstevam a dokumentaci uz jako sve bory, takze dekuji, protoze jsem tam fyzicky nikdy nebyla:-). Pekny den, Dani. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes to bylo i za kolonádu, ale pořád v duchu Jurkoviče. K přehradě vedou dvě cesty, třeba příště půjdeme tou druhou :-)) Hezký den Marci, D.

      Vymazat
  5. Danko, tak koukám, že jste si ty Luhačky snad pronajali.Nebyla nikde ani noha...a to je snad sezóna? Každopádně za mě lepší bez lidí.
    Každopádně jste si to užili a to nejdůležitější.
    Tak ať se i další dny povedou.
    Mějte se všichni krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) skoro to tak vypadá, že jsem si je pronajali. Bylo to v podvečer a nebylo teplo a sluníčko, to dělá hodně a je to tak lepší. Krásné dny Hani, D.

      Vymazat
  6. Pro Luhačovice mám stejnou slabost, což jsem už psala, a vždy dojdeme až na přehradu a naposledy jsem naše větší dítě ve zdravotním kočáru vytlačila do kopce do Pozlovic. No, nebyl to moudrý nápad (ale do kopce je to vždy lepší než se vracet z kopce :-), to by dítě také mohlo skončit v přehradě), ale když už jsem měla nostalgickou náladu, tak jsem chtěla po trasách, které jsem měla zaběhlé, i když se to v tom kopci také změnilo (k lepšímu). Danko, ale proč komentuji. Protože ti chci napsat, že ti to moc slušelo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) děkuji Ivet. Mám na sobě tam ten svetr :-))
      Jó ty Luhačovice. Tu cestu jsem znala, jen jsem se vždycky vezla k přehradě autem a pak seděla na dece. Teď na sezení na dece bylo chladno, tak mě napadlo projít si to a asi to tak budu dělat vždy. Hezké dny D.

      Vymazat
    2. Ano, svetru jsem si hned všimla. Je krásný. Ještě jsem nechytla jehlice do ruky. Ale třeba do roka se povede. :-)

      Vymazat
    3. No, ona není pletací sezóna... i když, kdysi jsem pletla i v létě, prostě pořád :-))

      Vymazat
  7. Nádherné fotky, Danko. Mám moc ráda lázeňská města. Celkem blízko máme Poděbrady s nádherným parkem a o víkendu jsme se stavovali ve Velichovkách, tam jsem nikdy dřív nebyla. Snad ani nějakou dobu lázně vůbec nefungovaly. Měj se krásně prázdninově :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Šárko, lázeňská místa vyhledávám jak to jen jde ;-) Ani v Poděbradech, ani ve Velichovkách jsem nikdy nebyla. My pořád jenom tady ;-) D.

      Vymazat