pondělí 6. června 2016

... NORBERT ...

když jsme s Rosťou zjistili, že budeme mít kluka a začali jsme přemýšlet o jménu, navrhl právě toto jméno. Odpověděla jsem: "v žádném případě!". Byl říjen a do března bylo času dost, tak jsme to nechali "uležet"...


... nakonec to dopadlo tak, že asi 2 týdny před termínem jsem v pátek seděla v obýváku, koukala na televizi a proběhlo mi hlavou - Bertík! Začala jsem přemýšlet, jaké že to bylo jméno, které měl malý dostat, ale nevzpomněla jsem si. Chtěla jsem se zeptat, ale víkend utekl jako voda a v neděli jsme fičeli do porodnice. Tam jsem se konečně zeptala a bylo to tohle jméno :-) Rosťa chtěl nakouknout co jméno znamená, ale v papírech, které měl s sebou, jméno Norbert nebylo, internet v mobilu jsme neměli ...


... tak jsme ho dali tak nějak intuitivně - náš NORBERT ...



4 komentáře:

  1. Ahaaaa, ja si rikala, z jakeho tvaru je Bertik odvozen:-). Je to uzasne, jak se ty nahody deji, jak nektere veci proste potrebuji cas a pak samy dozraji:). At vam Bertik dela radost i nadale:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) jenom někdy mít tu trpělivost, kterou náhody potřebují na dozrávání. S tím občas mívám problém :-)) Marci, moc děkujeme. D.

      Vymazat
  2. U nás by ho volali Noro. Ako sa predstavuje Bertík iným ľuďom? Povie bertík, alebo Norbert.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noro je moc hezké, to mě nenapadlo :-) Představuje se Bertík, zatím nemůže pochopit, že je Norbert a když na něj tak zavoláme, tak se hodně zlobí :-)))

      Vymazat