sobota 4. listopadu 2017

... napsali jsme Ježíškovi ...

Bertík postupně od léta kreslí co by chtěl dostat od Ježíška. Ve středu jsme obrázky smotané do ruličky dali na okno a čekáme, kdy si je nějaký andílek vyzvedne a předá Ježíškovi ...


... občas jsem do jeho dopisu musela něco napsat. Třeba vzkaz pro Ježíška :-) ...


... nebo co to vlastně namaloval ...




 ... sama jsem zvědavá jak to letos Ježíšek zvládne a co pro Bertíka vybere ;-) ...


... abych nezapomněla na mé přání. Kromě toho ať jsme všichni hlavně zdraví, ať spolu vycházíme, ať se na sebe nezlobíme bych si přála konečně předělat kuchyň - už jsem se o ni zmiňovala vloni tady. Čím dál tím víc zjišťuji, že je to opravdu nutné. Ke stolu, který je v rohu pod oknem se vlezeme jenom my dva s Bertíkem a to ještě sedíme každý na jednom konci. Když jsem v kuchyni obědvala s velkými kluky, nevlezli jsme se tam :-( a když přijde na oběd Bertíkův tatínek, tak tam sedět vůbec nechce. Raději obědvá v obýváku. Já bych si ale přála, aby jsme mohli ke stolu, když už se sejdeme, zasednout všichni společně ...
... ať chci nebo ne, toto je první letošní vánoční příspěvek, který dostal i nový štítek - vánoce2017! :-) ...

... mějte hezkou sobotu ...

Danka

14 komentářů:

  1. Taky jsem jako malá psala Ježíškovi a sledovala, zda psaníčko zmizí. Určitě už to sleduje-sledoval Bertík.
    Hezký klidný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to párkrát zkusila napsat Ježíškovi, to už jsem byla větší, ale nevzpomínám si, že by to naši tak řešili :-)) Dárky ale byly ;-) Hezkou neděli Hani, D.

      Vymazat
  2. U nás už také proběhlo psaní vánočních dopisů Ježíškovi,ale za okno se ještě nedávaly,protože zítra dcera slaví 10let,tak za okno se bude dávat až po oslavě,protože měla strach aby náhodou něco o co si napsala nedostala i od Ježíška.:-)
    Bertíkovi přeji aby mu Ježíšek toho donesl co nejvíce dárečkůze seznamu a Tobě krásnou novou kuchyň!!!
    Hezký den.Danča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, kdyby náhodou k narozeninám dostala to co si přeje, může připsat něco dalšího, že? :-)) Děkujeme Dančo, ať vám to s dcerou taky vyjde :-) Hezký den D.

      Vymazat
  3. Jéé, to je krásný dopis Ježíškovi! :-) Bertík si dal na obrázcích záležet a s maminčinou pomocí předal Ježíškovi jasný a srozumitelný vzkaz, co že to má ten Ježíšek pod stromeček přinést. Tak jsem sama zvědavá, co nakonec Bertík pod stromečkem najde. :)
    To to letí, nedávno jsme se cákali v bazénu a teď už jsou tu zase Vánoce... ale těším se na ten vánoční čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já taky. Něco už Ježíšek obstaral a na seznamu to není, tak nevím jak to nakonec dopadne :-) Už ten čas pomalu začíná, aspoň svíčky a ono to tak sletí. Taky se těším na vše kolem toho. Krásné dny D.

      Vymazat
  4. Jééé, tak už je to tady. Čekání na Ježíška.... My už dopisy nepíšeme, děti vyrostly a vnoučátka zatím nejsou. Ale dokud jsme psávali, bylo to nádherné, tajemné, napínavé.
    Přeji krásnou sobotu. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kluků mám pár dopisů taky schovaných :-) Tenhle věk je ideální na to jak věří a těší se ;-) Hezkou neděli Dáši, D.

      Vymazat
  5. Bertíkovi se určitě nějaké jeho dopravní přání splní. A tobě přeju tu novou, předělanou kuchyň (a už se těším, až ji sem vyfotíš ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, hlavně ty dopravní přání, ty jsou nejvíc :-)) Aby ta kuchyň ale byla :-o Hezkou neděli D.

      Vymazat
  6. Daso, vse s predstihem,jste skveli, nas to teprve ceka a ja cekam, co si deti vymysli,Bertikovi mnoho splnenych prani a Tobe urcite tu kuchyn Chapu, take mam rada, kdyz jsme u stolu vsichni. Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když on pořád něco chtěl, tak jsem mu řekla ať to začne malovat, že pak vybereme co opravdu chce - nechal všechny obrázky :-) Stůl je pro mě důležitý, když jsem kuchyň předělávala, nenapadlo mě, že se tam o čase nevejdeme :-( hezkou neděli D.

      Vymazat
  7. Ten rok zase utekl a vánoce máme za dveřmi. Pořád si říkám, že ještě ne, ale advent bude co nevidět a potom už se to přehoupne raz dva :) Užívejte si s Bertíkem pohodičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, uteče to rychle, jako vždy. Proto je třeba si to užívat ;-)

      Vymazat