... inspirovala jsem se u Martinky z blogu Moji šťastní andělé ...
... koláč není bílý, protože jsem použila zase špaldovou mouku a místo cukru moučka, cukr třtinový. Množství jsme dodržela podle původního receptu - tady ...
Recept:
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g hladké mouky (špaldové)
180 g třtinového cukru
100 g másla
1/2 sáčku vinného kamene
špetka soli
1/4 l mléka
ovoce (nektarinku) a na posypání lupínky mandlí ...
... koláč je výborný a jemný. Moc jsem si pochutnala. Martinko díky za typ ;-) ...
... krásné pondělí ...
Danka
Danko, ty ses teda do toho pustila :-) u nás byly jen sladké palačinky.
OdpovědětVymazatHezký týden. Eva
Palačinky jsme měli v pátek na oběd :-)) Hezké dny Evi, D.
VymazatDani, také ji mám v plánu, máš to krásně nafocene ��, pěkný den. M.
OdpovědětVymazatDěkuji Marci, je to dobrota, určitě ji udělej :-) Hezký večer D.
VymazatDani, vypadá báječně. Já pekla také koláč, ale s jablky a skořicí.
OdpovědětVymazatKrásné pondělí.
Děkuji Dášo, ten mohl být taky výborný ;-) D.
VymazatDanko, tak super, že chutnal. Je to recept ještě po manželově babičce.
OdpovědětVymazatKrásný týden, M. ♥
Mě se u Tebe moc líbil, jak je nahoře upečený, to u toho špaldového není tak vidět, ale opravdu je výborný. Děkuji Martinko, taky přeji krásný týden D.
VymazatKoláč vypadá moc krásně. Recept si opíšu a zcela určitě ho co nejdříve udělám.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Určitě vyzkoušej. Krásný večer Hani, D.
VymazatMě se stejně ty ,,nebílé" koláče líbí čím dál tím víc. A taky chutnají:-).
OdpovědětVymazatSněhurka se povedla, tipuji, že už se rozplynula v nenávratnu:-).
Henrieta
Bílé koláče vynechávám, protože ty "nebílé" jsou prostě super! Už není :-) Krásný večer D.
VymazatDanko, vypadá velmi lahodně :-) Určitě jsi s tímto koláčem doma uspěla :-)Ivana
OdpovědětVymazatBertík ho povečeřel, cuketa se mu nelíbila :-)) a taky posnídal. Je výborný. D.
VymazatJé,to je krásný název...koláč vypadá lákavě.Hezký den Věra
OdpovědětVymazatJe krásný, já jsme ho jenom opsala ;-) Krásné dny Věrko, D.
VymazatDani, vypadá to k nakousnutí a máš to moc hezky nafocené! K.
OdpovědětVymazatDěkuji Karli, je opravdu výborný. D.
VymazatVypadá lákavě - i díky posypu těmi mandlovými lupinky. Já v neděli pekla taky - mufiny z cukety ;-). V tomhle provedení by možná cuketa chutnala i Bertíkovi :-D
OdpovědětVymazatTo možná ano, kdyby o ní nevěděl :-)) D.
VymazatVypadá nádherně, mňam :) Taky se držím té špaldové mouky, jen manžel se prvně divil, cože je to za koláč takový hnědý :))
OdpovědětVymazat... a určitě zkusím i tento recept, myslím, že bude vláčnější a nadýchanější než ten, co peču já.
Vymazatu nás se naštěstí nikdo nedivil, spíše si ani nevšimli :-)) je opravdu jemný, vláčný a hlavně rychlý. D.
VymazatTak ten vypadá hodně luxusně. Nějak ses rozpekla :-). Díky za odkaz na recept, Kája.
OdpovědětVymazatTo už dávno není :-))
Vymazat