pondělí 24. července 2017

... s nektarinkou ...

na nedělní odpoledne jsem upekla koláč jménem Sněhurka ...


... inspirovala jsem se u Martinky z blogu Moji šťastní andělé ...


... koláč není bílý, protože jsem použila zase špaldovou mouku a místo cukru moučka, cukr třtinový. Množství jsme dodržela podle původního receptu - tady ...

Recept:

2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g hladké mouky (špaldové)
180 g třtinového cukru 
100 g másla
1/2 sáčku vinného kamene
špetka soli
1/4 l mléka

ovoce (nektarinku) a na posypání lupínky mandlí ... 


... koláč je výborný a jemný. Moc jsem si pochutnala. Martinko díky za typ ;-) ... 


... krásné pondělí ...

Danka 

25 komentářů:

  1. Danko, ty ses teda do toho pustila :-) u nás byly jen sladké palačinky.
    Hezký týden. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palačinky jsme měli v pátek na oběd :-)) Hezké dny Evi, D.

      Vymazat
  2. Dani, také ji mám v plánu, máš to krásně nafocene ��, pěkný den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marci, je to dobrota, určitě ji udělej :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  3. Dani, vypadá báječně. Já pekla také koláč, ale s jablky a skořicí.
    Krásné pondělí.

    OdpovědětVymazat
  4. Danko, tak super, že chutnal. Je to recept ještě po manželově babičce.
    Krásný týden, M. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se u Tebe moc líbil, jak je nahoře upečený, to u toho špaldového není tak vidět, ale opravdu je výborný. Děkuji Martinko, taky přeji krásný týden D.

      Vymazat
  5. Koláč vypadá moc krásně. Recept si opíšu a zcela určitě ho co nejdříve udělám.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se stejně ty ,,nebílé" koláče líbí čím dál tím víc. A taky chutnají:-).
    Sněhurka se povedla, tipuji, že už se rozplynula v nenávratnu:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílé koláče vynechávám, protože ty "nebílé" jsou prostě super! Už není :-) Krásný večer D.

      Vymazat
  7. Danko, vypadá velmi lahodně :-) Určitě jsi s tímto koláčem doma uspěla :-)Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bertík ho povečeřel, cuketa se mu nelíbila :-)) a taky posnídal. Je výborný. D.

      Vymazat
  8. Jé,to je krásný název...koláč vypadá lákavě.Hezký den Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásný, já jsme ho jenom opsala ;-) Krásné dny Věrko, D.

      Vymazat
  9. Dani, vypadá to k nakousnutí a máš to moc hezky nafocené! K.

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá lákavě - i díky posypu těmi mandlovými lupinky. Já v neděli pekla taky - mufiny z cukety ;-). V tomhle provedení by možná cuketa chutnala i Bertíkovi :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá nádherně, mňam :) Taky se držím té špaldové mouky, jen manžel se prvně divil, cože je to za koláč takový hnědý :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a určitě zkusím i tento recept, myslím, že bude vláčnější a nadýchanější než ten, co peču já.

      Vymazat
    2. u nás se naštěstí nikdo nedivil, spíše si ani nevšimli :-)) je opravdu jemný, vláčný a hlavně rychlý. D.

      Vymazat
  12. Tak ten vypadá hodně luxusně. Nějak ses rozpekla :-). Díky za odkaz na recept, Kája.

    OdpovědětVymazat