neděle 3. července 2016

... letní večeře ...

udělali jsme si s Bertíkem výbornou letní večeři - salát Caprese ...


... poprvé jsme ho ochutnala před dvěma lety a od té doby ho dělávám. Trvá mi totiž děsně dlouho než něco nového ochutnám. Na mozzarellu i bazalku jsem se dívala "přes prsty" :-) ...


... když jsem se dívala na Wikipedii co to přesně Caprese je, tak píšou, že se podává spíše jako předkrm, barvy připomínají vlajku Itálie a je připravován z nakrájeného sýru Mozzarella, rajčat, lístků bazalky, soli a olivového oleje. Když jsem ho dělala poprvé, netušila jsem, co má správně obsahovat, tak jsem do něj dala i jarní cibulku a není to s ní špatné. Naše porce byla z jedné Mozzarelly, tří rajčat a zbytek přiměřeně, podávané s grahamovým pečivem ...


2 komentáře: