sobota 13. února 2016

... pizza a perník ...

... dnes jsme měli na oběd pizzu. Nebyla moje první, ale zkusila jsem nový recept, odkaz tady. S těstem se pracovalo krásně, vůbec se nelepilo ...


... jedna byla se špenátem a sýrem ( špenát - kupuji válečky, orestovat na olivovém oleji, ochutit solí, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem ) ...


... druhá s rajčatovou omáčkou, posypanou sušenou bazalkou, šunkou a sýrem ...



... už od minulého týdne jsem plánovala upéct perník. Recept mám ze sáčku kypřícího prášku do perníku od Vitany. Patří mezi mé oblíbené rychlovky ...


Recept: 
0,5 l mléka
125 g Hery nebo 10 lžic oleje
2 polévkové lžíce medu
2 vejce
0,5 kg polohrubé mouky
120 g cukru (dávám třtinový) 
hrst hrozinek a sekané vlašské ořechy
1 kypřící prášek do perníku

V teplém mléce rozpustíme tuk  (nebo dáme olej) a med. Po vychladnutí přidáme vejce. V míse smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a cukrem. Směsi smícháme, přidáme hrozinky a ořechy. Dáme na vymazaný, moukou vysypaný plech a pečeme ...


2 komentáře: