středa 29. srpna 2018

... po sezóně ...

asi lehce po sezóně, ale dostaly mě kaktusy. Ne, že bych po nich stále na IG nebo blozích nepokukovala, ale říkala jsem si, že je moc nemám ráda, neumím je pěstovat, tak proč bych je měla doma mít. Jenomže ony všude vykukovali až mě lapili. A definitivní to bylo při procházce v městečku St.Veil, o které jsem psala tady ...


... a to bych nebyla já, když mě něco lapí tak nevím, kdy přestat. Takže jsem to možná s nimi trochu i přehnala, ale zase vím, že všechny tyhle kaktusy mou péči přežijí. Ty v kuchyni ...





... i ty v obýváku ...


... tohle je náš nový zelený přírůstek - euphorbia tirucalli - pryšec. Prý je to taková "Adéla", která se hodně rozroste. To ani moc nemusí. Mě bude stačit, když bude takhle krásně zelená a přežije mou péči ;-) ...






... mám kaktusové období ;-) ...


... mějte krásný den ...

Danka

16 komentářů:

  1. Je fakt moc hezké to Tvoje kaktusové období. Ani bych neřekla, že takoví píchláci vytvoří tak příjemné podívání.
    Krásně jsi to naaranžovala.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hani, mě by to taky nikdy nenapadlo. Ještěže jsou ty sociální sítě :-)) Hezký večer, D.

      Vymazat
  2. Dani, nedivim se, nevim proc, ale mne se kaktusy na obrazcich apod. take moc libi, proste jsou asi fotogenicke:-). A jestli je ta Adeta ta, co myslim, tak ji budes mit za par let az do stropu:-), jako ale fakt! Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to mi neříkej ani ze srandy. Vyhýbám se Monsteře, protože je veliká a mám pocit, že k nám domů nevejde a teď koupím něco takového :-))) uvidíme, když tak budu stříhat a stříhat ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  3. Hezké doplnění interiéru. Mně se nejvíc líbí kolíčky a vlaječky. Vlastně úplně nejvíc "Adéla" - tu bych docela chtěla domů taky - vypadá v bílém květináči moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolíčky a vlaječkami to začalo :-)) pak přibyl zelený keramický a nakonec svícen :-))) No, jestli je pravda co psala Marci, tak se mám na co těšit co se týká velikosti :-)) Děkuji Stáňo, hezký večer D.

      Vymazat
  4. Ahoj Danko!To je krása-ty girlandy a kolíčky kaktusové, no úžasné Danko všechno-parádně jsi domov nazdobila Tak mám Adélu -jednu už jsem umořila .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi umořila Adélu? No, uvidíme co se povede mi ;-) Hezký večer Hani, D.

      Vymazat
  5. Krásná kaktusová zahrada:)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne kaktusové obdobie... u mňa je teraz obdobie plameniakov :-)
    Pekné zátišia a nový kvet nech dlho robí radosť.
    Pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aďko. Plameňáky jsem si vloni pořídila na jedné halence, jsou hodně miniaturní :-)) Různým obdobím zdar :-)) Hezký večer D.

      Vymazat
  7. Danko na pryžce pozor. Už jsem 1 zcela zlikvidovala v práci. Kolega o něj zavadil. Týden měl dýchací potíže a naskákaly mu krvavé flíčky pod kůží. Normální kaktus vydrží sucho a jak občas zalijete, přežije to také. Maximálně se vám zabodne bodlinka do kůže. Pryžce vypadají hezky, ale jejich dotek a mlíčko z pryžce je jedovaté. To raději ty kreslené kaktusky. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za informace Iwko. Četla jsem, že je jedovatý, ale že se může až tak reagovat ne. Při koupi mi jenom paní řekla, že hodně vyroste. Dám ho někam, kde o něj nebudeme moct zavadit, když už jsem ho pořídila ... hezký den D.

      Vymazat
  8. Nápaditá výzdoba Danko. Líbí se mi ty kolíčky :o)). Mne kaktusy zásobuje kamarádka, nyní mi k narozeninám opět dala dva kousky. Jenže jí kvetou a mně nic :o((, nevím proč.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbí, jsem z nich nadšená :-)) No, nevím, jestli jsem s tím vedle nešlápla vedle ;-) Hezké dny Álo, D.

      Vymazat