pátek 4. srpna 2017

... ledový čaj ...

včera jsem byla vybírat malé dárečky pro dvě kamarádky do Rakouska. Pro inspiraci jsem zašla do zdravé výživy. Dárek jsem žádný sice nevybrala, ale zaujal mě ledový čaj od firmy Sonnentor ...


... měli dva druhy. Čokoládová máta s Verbenou a Jahoda se zázvorem. Vybrala jsem ten druhý, i když ten první jsem ochutnala a byl velmi osvěžující. Jahodu se zázvorem jsem vybrala taky kvůli Bertíka, protože moc nechce v tomto počasí přes den pít a pak to dohání večer a to už mu ani nevadí, že pije jenom vodu. Doufám, že mu jahodový čaj bude chutnat. Mě chutná :-) ...


... čaj se zaleje vodou studenou 15 - 20°C, nechá se vylouhovat asi 25 minut a je možno ho pít ...


... krásný letní den ...

Danka 

13 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře.... pijte a užívejte tropů:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pijeme :-)) Bertík užívá i tropy, já ne :-)) Hezký den D.

      Vymazat
  2. Málo piji, mám to stejné jako Bertík :o). Musím se fakt nutit, abych dostatečně pila a ledové čaje si občas udělám také. Od Sonnentoru mám obecně čaje ráda, tak díky za tip Danko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela jsem se to naučit a myslím, že mám ještě v pití rezervu :-) Zatím jsem nenarazila na jejich čaj, který by mi nechutnal. Krásný večer Álo, D.

      Vymazat
  3. zbožňujem ľadový čaj! niečo podobné mi priniesol priateľ od značky Ahmad Tea a chutilo to celkom super :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle taky chutná skvěle. Do tohoto týdne jsem vůbec netušila, že takové čaje existují ;-) Hezké dny D.

      Vymazat
  4. Já běžně ovocné čaje nepiju, ale v létě si je vařím a dávám vychladit do ledničky, hlavně v práci, ale i doma si občas studený ovocný čaj dám. Čaje k zaliti studenou vodou teď dělá spousta firem (nade mnou zmiňovaný Ahmad, Klember, Teekanne - ty jsou myslím k dostání u nás, a ze zahraničních třeba rakouský Milford - mají řadu příchutí). Já si speciálně ty ledové nekupuji - mám doma spoustu ovocných čajů, které jsem si koupila kvůli sbírce přebalů, tak si ledové dělám z nich pomocí ledničky (případně ledu).
    Mimochodem - tyhle asi jednotlivě balené nejsou, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem vůbec netušila, že je takový výběr. Znala jsem jenom dát do čaje led, ať je ledový :-D Jednotlivě zabalené nejsou :-(

      Vymazat
  5. Miluji čaje této značky. \už je kupuju roky a s kamarádkou si bereme větší množství, aby byl chvilku klid, takže jsem k nim dlouho nekoukala a nepostřehla, že mají ledové čaje. Možná je mají delší dobu, já vidím prvně až u tebe, musím to napravit. Pohodové dny, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, je výborný, určitě vyzkoušej, je i více příchutí :-)

      Vymazat
  6. Tak to je super, a i ty příchutě jsou takové zvláštní, rozhodně taky vyzkouším. Já vždy kupovala ledové čaje tady u nás v Kauflandu, ale tohle mě teda láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to letos ani nestihla a už je po sezóně, už piji zázvorový ;-) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  7. Ty jo, tak to mě hodně nalákalo. Já čaje miluji, v zimě piju hodně zázvorový, teď na jaře dávám přednost ovocným. A každé ráno piju zelený čaj. Nejvíce mi chutná Matcha, kdyby jste se chtěli podívat na různé druhy zelených čajů, tak doporučuji tady https://zivotavyziva.cz/zeleny-caj/. No a tento ledový čaj bude skvělou volbou na léto, určitě ho vyzkouším. Děkuji!

    OdpovědětVymazat