úterý 19. prosince 2017

... strom jako hrom ...

ještě nikdy jsme neměli nastrojený stromeček s takovým předstihem jako letos. Manžel ale ještě na pár dnů odjíždí, proto musel dát stromeček do stojanu a když už byl stromeček ve stojanu, museli jsme mu dát světýlka i baňky. Jinak bych celý týden od Bertíka poslouchala, když už bude stromeček dělat a to by bylo náročné ;-) ...




... letos není pouze dorůžova. Dali jsme tam pár červených, pár zelených baněk a jednoho sněhuláka. Toho jsem s těmi červenými koupila už na podzim, když jsem potřebovala mít kolem sebe červenou barvu ...


... letošní stromeček vybral Bertík sám. Uviděl ho a už ho nepustil, tak jako já vloni. Je nejvyšší jaký kdy u nás v bytě byl, asi 2,5 metrů. A jako na objednávku do našeho bytu. Z jedné strany "ořezaný" a z druhé hezky košatý ...



... mějte krásné úterý ...

Danka 

26 komentářů:

  1. Teeeda, tak uz mate strom! Ja letos jeste vyckavam, nechavam to az na vikend. Vas je pekny, vysoky a stihly, tak si ho hezky uzivejte:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Marci ;-) U nás to až na víkend nešlo nechat ... D.

      Vymazat
  2. Danko, krásný stromek máte, dobře ho Bertík vybral -přeji krásné předvánoční i sváteční dny Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Tak u vás se už vánoční stromeček v bytě rozvoněl. Už si to užíváte.
    Měj už jen pohodové předvánoční dny, Dani!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, škoda že nevoní :-(( to by bylo teprve něco. Děkuji a tobě taky klidné dny D.

      Vymazat
  4. Náš stromek už je taky připraven ve stojanu, ale zatím ještě v garáži. Zdobím ho nejdříve 22.12., aby vydržel přes svátky co nejdéle čerstvý. Máte Danko opravdu velký strom, my koupili malou jedličku, ale větvičky má hustě rostlé. Už se těším, až se v bytě rozvoní:-).
    Pěkný den
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty okolnosti :-). Ale nevadí, užíváme si ho ;-) Tak ať hezky ten váš voní, tomu našemu to moc nejde ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  5. Moja kamarátka zdobí na svoje narodeniny, čo je 1.12. a vraví, že si stromček chce užiť. Ja som vždy zdobila víkend pred Vianocami, ale teraz som ho ozdobila skôr, nebolo doma čo na prácu. Bertík vybral krásny stromček, zaslúži si pekné darčeky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že už ho máme a vůbec mi nevadí, že oproti ostatním rokům tak brzo. Uvidíme, jak krásné dárky Bertík dostane ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  6. Dani, je nádherný. My zdobíme doma až v sobotu, ale na terase mám stromeček nazdobený od začátku adventu. :o)
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V sobotu budu péct vánočky a dělat salát. S Bertíkovou pomocí bych to vše nestihla :-))) Hezký večer Dášo, D.

      Vymazat
  7. Milá Dani,
    stromek je nádherný. A sněhulák ♥ ten by se mi líbil.
    My budeme zdobit stromeček v sobotu dopoledne. Manžel zítra odjíždí do zahraničí a dnes jsme to nezvládli. Už se moc těším ,až bude hotový.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Petro. Velcí kluci žádnou takovou svou baňku neměli, tak aspoň Bertík - ta je jenom jeho ;-) Já jsem ráda, že jsme to stihli, v sobotu bych všechno nezvládla, tak mám aspoň klidněji. Hezký večer D.

      Vymazat
  8. My zdobíme až večer před Štědrým dnem - kvůli místu, kvůli tomu, aby déle vydržel. A hlavně to tak prostě děláme už roky :-). A letos mám navíc předvánoční svítít vřes :-)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to tak dělávala, ale někdy se i zažité věci změní ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  9. I nám už letos poprvé brzy svítí v obýváku.
    Krásné těšení:)

    OdpovědětVymazat
  10. Danko, vždy jsme strojili stromek na Štědrý den. Strojení s dětmi, televize s pohádkami, trutí chroboka, vaření svátečního meníčka, tak to byl celkem záhul. Poslední roky si stromeček užíváme cca týden až dva dopředu. Kolega z práci si chtěl stromek také nastrojit dřív, a tu velkou hádku se svou družkou nemůže stále vydýchat. A tak já se ptám, komu to vadí, že svítí stromeček dříve? Udělá to někomu nějakou škodu? Užívejte si sváteční pohody a krásného stromečku. Stejně Bertík dobře vybral. Voní až u mne v obýváku. Krásné chvíle si musíme užít. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše se v jeden den prostě nedá stihnout. A když jo, tak je večer člověk děsně unavený. Ať si má stromeček každý jak dlouho chce, že? :-) Mě se náš stromeček líbí a jsem ráda, že už je připravený. Dnes lehce sněžilo a to byla atmosféra ;-) Hezký večer Iwko, D.

      Vymazat
  11. Většina lidí "odrbaným" stromečkem pohrdá, ale je to velmi praktické, protože může stromeček krásně stát u zdi, viď? :-)
    Nazdobili jste ho úžasně, moc se mi líbí, ve vašem bytečku mu to vážně sluší. :-)
    Ted už se jen těšit na Ježíška.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybírám jenom takto odrbané :-)) Ne stejně jako vloni to byla náhoda, ale pasuje skvěle. Děkujeme Luci. Na Ježíška se těšíme moc. D.

      Vymazat
  12. Moc krásný stromeček, Danko :) Bertík vybral skvěle :)

    OdpovědětVymazat