neděle 31. prosince 2017

... letos poslední ...

až předevčírem jsem se konečně vánočně srovnala. Byla jsem rozhozená snad ze všeho a ne a ne si Vánoce užít. Očekávala jsem pohodu, klid a pohádky. Chyba byla očekávat, že to vše bude tak nějak automaticky a že to tak mají všichni. K vánoční náladě mi pomohlo podívat se na (užasiposté) Veselé Vánoce přejí chobotnice. Kdybych bývala tušila, že to pomůže, pustila bych si je už dříve ;-) ...


... ale ani tak jsem nezahálela. Vyšila jsem malý obrázek se stromečky, který mi přišel s objednávkou od PaperoAmo. On měl být teda vyšitý přímo na té kartičce, ale to se mi nelíbilo a hlavně jsem na to dobře neviděla. Velikost křížků jsem přizpůsobila svým očím ;-) ...


... stromečky jsem už neladila vánočně, ale zimně. Plánuju, že v lednu a únoru by obrázek mohl být v obýváku na okně ...


... přeji vám všem krásný poslední den tohoto roku. Užijte si ho co nejlépe ;-) ...

Danka

28 komentářů:

  1. Vyšitý obrázek je super. Jako zimní dekorace v bytě se bude určitě moc hodit.
    Víš Danko, ono s tím vánočním naladěním to není na povel. Prostě se tak někdy nestane, že člověk jako očekává kdoví co a zdá se mu, že je to jinak . A určitě to není Tebou. Svým způsobem sis Vánoce užila- dle přiložených fotek.
    Pěknou silvestrovskou noc a všechno dobré v novém roce.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsem si Vánoce užila, nemůžu říct, že ne, ale ten vánoční pocit ve mě nebyl. Bylo tak jako ze setrvačnosti. Jenom mnou to nebylo, to vím určitě a vím, kteří se na tom podepsali ... krásného Silvestra Hani, D.

      Vymazat
  2. Dani, Vanoce jsou hekticke asi vsude a nase ocekavani moc vysoka, ale verim, ze i tak jsi nasla na svatcich neco fajn:-), treba ty uzasne stromecky. Vypada to moc dobre. Mej prima rok 2018!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, určitě jsem na nich našla i hezčí chvíle. Jenom to člověka mrzí, když je to tak krátce a nepřijde ta správná nálada ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  3. Danko, stromečky jsou moc pěkné.Ani nepamatuji, kdy jsem vyšívala naposledy. Musím se nad tím zamyslet-takový obrázek by byl i pěkný dárek....
    Vánoce jsem letos tak nějak prošla v letu...jak přišly ,tak rychle odešly. Kdyby tu nestál stromeček ani nevím, že byly.Měj klidný poslední den v r.2017 a vše dobré,hlavně hodně zdraví v roce příštím Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) taky jsem přemýšlela, že bych někoho mohla obdarovat vyšívanými stromečky ;-) Děkuji za přání, krásný dnešní večer Hani, D.

      Vymazat
  4. Milá Danko, soucítím s tebou, letošní vánoce nebyli podle mých představ, takže jsem si je chvilkama opravdu neužívala, ale dnešní den si hodlám užít, je poslední letošního roku. Přeji hodně pohody, zdraví a štěstí v novém roce a děkuji za tvá písmenka. Ráda sem chodím relaxovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda čtu, že sem chodíš relaxovat, to je moc milé. A jinak - Vánoce jsme zvládly a věřím, že zase budou i lepší než byly ty letošní ;-) Hezký dnešní večer Aničko, D.

      Vymazat
  5. Opět jsi potvrdila mé tvrzení , že je lepší nic neočekávat ( ve všem).
    Je fajn, že se to srovnalo:))))
    Hezky si užijte dnešní slavnostní večer. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! Vím o tom, jen to občas poruším a pak se divím ;-) Hezký dnešní večer Evi, D.

      Vymazat
  6. Milá Danko. Vánoce od mala pro mne byly pohromou. Matka prouklízela celý listopad a posinec a pak přišel Štědrý den a hlava ji padla do mísy se salátem. Jak kdybychom celý rok neuklízeli a museli vše dělat znovu na Štědrý den. Dnes jsem důchodkyně šestým rokem a pořád jsem se toho traumatu nezbavila. Potřebuji se zklidnit, abych si to užila a ne vyšilovat. Nejlepší vánoce jsou jak jdeme brzo ráno ven do lesa nebo na hory. Pak teplý čaj nebo kávičku, knížku a ... to jsou krásné vánoce. Přeji vám doma podařený Nový rok 2018 a hlavně hodně zdraví. Těším se na vaše další příspěvky na blogu. Zdraví Iwka Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to věřím, že to je pohroma. U mé mamky to neznám a ani já to nemám. Letos to u nás bylo o atmosféře, kterou každý chtěl nějakou mít a já jsem byla mezi tím, neuměla jsem se nad tím povznést a bylo toho hodně najednou. Krásný dnešní večer Iwko, D.

      Vymazat
  7. Danko, měj v novém roce šťastné, radostné a pohodové dny. Ať jsou protkané láskou, plné zdraví.
    A obrázek je moc hezký, připomněla jsi mi má vyšívací léta :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou za čas něco křížkem vyšiju ;-) ale není toho mnoho. Hezký dnešní večer Álo, D.

      Vymazat
  8. Dani, je to krásná a jemná dekorace, určitě ti bude dělat radost až do jara. Přeji ti hodně zdraví, štěstí a pohody v novém roce! K.

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji pěkný dnešní den i ty další v nastávajícím roce.
    A obrázek je opravdu moc pěkný - takový jemný

    OdpovědětVymazat
  10. Dani, také Ti přeji krásný Silvestrovský večer a do nového roku hodně zdraví, štěstí a lásky. D.

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím Danko, přeji ti jen to nej do nového roku 2018. Hlavně, že vůbec ta sváteční nálada dorazila, ještě si jí udržet :-))).
    Měj se moc fajn, Kája.

    OdpovědětVymazat
  12. Mila Danko, ty pocity, ze neco nevyslo podle predstav, znam moc dobre, od te doby, co jsem mamou a nemam cas se soustredit na sebe a sve prozivani jsem mnohdy taky jako mezi mlynskymi kameny, staram se, aby ostatni meli, co potrebuji, a na sebe uz kapacita neni... preju Vam, at je to v novem roce lepsi, at mate i cas na sebe a uzivate si vice ty soukrome okamziky. PS: ale chobotnicky jsou jistota, ty mi take zvedaji naladu a kazdorocne je na Stedry den proste MUSIM MIT! Asi takova vzpominka na detstvi ;-)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě chobotničky taky vrací do dětství, i když v jejich vzniku jsem už měla skoro 18 :-)) Ale skvěle tam zachytili atmosféru tehdejších Vánoc, jak stromečky vypadaly a to je to, proč se na ně dívám ;-)
      A ty naše domácí Vánoce? Měla jsem za to, že už jsme tady všichni dospělí (kromě Bertíka), že jsme sehraní atd. Jediný Bertík byl ve vánoční náladě ;-) Uvidíme ty příští ... Krásný nový rok Májo, D.

      Vymazat
  13. Přeji krásný a spokojený rok Danko. J.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je moc krásný obrázek, Dani :) A s tou vánoční pohodou... taky jsem to tak občas mívala. Člověk si něco vysní nebo představuje, ale realita je někdy trochu jiná. U nás to nakonec letos dopadlo dobře a to jsem se hodně bála kvůli stěhování. Ale nějaký klid jsem vůbec nezaznamenala, pohádky jsem viděla všeho všudy dvě a mezi svátky v práci. Ale i tak se to vydařilo :) I když mé vysněné vánoce tak, jak bych si je opravdu přála, zatím asi ještě nikdy neproběhly. Ale nevzdávám se, není všem Štědrým dnům konec :)
    Měj se krásně Danko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Šárko, tím, že jsem doma, tak mám čas na pohádky a taky čas snít, jaké bych to chtěla mít. Přivádíš mě na myšlenku, jaké bych je vlastně chtěla mít. Ale chtěla jsem mít klid od běžných starostí, nic neřešit atd. a to se nepovedlo ... držím nám palce ať to jedno přijde a už to zůstane ;-) Krásné dny, D.

      Vymazat