středa 26. dubna 2017

... do cestovního deníku ...

už jsem se o něm párkrát zmiňovala. Mám/e cestovní deník. Je to obyčejný sešit, do kterého jsme začali dávat razítka, turistické nálepky nebo vizitky, jízdenky, vstupenky a občas do něj nalepím leták z navštíveného místa ...



... minulý týden na mě blikla akce v Papero Amo na cestovatelskou sadu. Moc se mi líbila. Hned jsem ji objednala a budu různými hesly a obrázky zkrášlovat náš deník. Baví mě to a vždy se těším, jak věci na stránku poskládám, nalepím a dozdobím. Myslela jsem si, že tohle budu dělat u posezení u kávy ještě na výletě, ale zatím k tomu nikdy nedošlo a dělávám to po návratu doma ...


... loňský systém se mi líbil, ale letos mám v plánu připsat malou poznámku k danému výletu. Zatím nemám ucelený systém, ale věřím, že se to časem poddá ...





... Bertíkovi se nelíbilo mé uspořádávání a založil si svůj vlastní sešit ;-) Od Emilky k narozeninám dostal ještě jeden s obrázkem zeměkoule a začal využívat i tento. Schválně jsem tenkrát sáhla po obyčejném sešitě, aby nebyl do batohu moc těžký. To mě ale vůbec nenapadlo, že budu nosit sešity tři ...
foto doplním později ;-)


... z kartiček, které jsem objednala mi bylo hned pár zabavených, prý jich mám ještě hodně ...


... a malá pozornost od Papero Amo, která vždy potěší. Určitě je využiju ...


... přeji vám krásnou, i když upršenou středu.
... když jsem u toho deště. Nevíte prosím, kde by se daly koupit dámské gumáky/ holínky? Třeba s kytičkami, puntíky nebo mašličkami? :-))  ...

Danka

22 komentářů:

  1. Danko, tak to je absolutní paráda! To, že vedeš tyhle deníky je skvělé, budete mít hodně na co vzpomínat a teď budou navíc super vyšperkované. Fakt moc hezká záležitost.
    Pa a měj se hezky, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Klárko, konečně jsem našla využití pro nálepky, vstupenky a spol. :-) Krásný den D.

      Vymazat
  2. Ahoj Danko, prima vzpomínky na cesty a pěkné chvíle.....
    mrkni na holinky sem
    https://www.malacek.cz/Gumaky-36-42-c1_213_3.htm
    http://www.coqui.cz/damske/holinky/damske-holinky-coqui-elena/
    ono je toho spousta,ale i hodně drahéééééé-tzohle je takový průměr, třerba bys vybrala.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za typy. Už se koukám. Ceny některých holínek jsou opravdu závratné. Ještě musím popřemýšlet jestli nízké nebo vysoké. Krásný den D.

      Vymazat
  3. Dani, mít cestovní deník, není vůbec špatné. Já ho mám spíš ve fotkách. Ale všechny vstupenky dávám do krabice a jednou se jimi třeba prohrábnu.
    Přeji krásnou středu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky to je úplně jiná kategorie :-) Mě bylo líto vyhazovat ty jízdenky, vstupenky atd. a líbí se mi sbírat ty turistické nálepky, místo známek. Nezabere to tolik místa. Vstupenky jsem mívala po kapsách bund a batohů a když jsem je našla, přemýšlela jsem jaký ten výlet byl. Vloni jsme se tím lepením celkem slušně s Bertíkem zabavili. Krásný den Dášo, D.

      Vymazat
  4. Dani,
    to je krása.
    Máš to moc hezky udělané Já tyhle papírové kousky miluju, jen nemám tu disciplínu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marti :-) Začala jsem na zkoušku úplně obyčejným sešitem a kromě lepidla to nic nestálo, teď jsem se rozšoupla, protože mě ty kartičky s nápisy baví, do toho nálepky ... vyřádíme se dost :-) Hezký den D.

      Vymazat
  5. No to je Danko moc pěkné. Vzpomínám, že jsem si jako svobodná psala podobný sešit. Jezdívala jsem s partou na turistické výšlapy, jezdili jsme i na Slovensko a já si ze všeho dělala poznámky - popis trasy, km, co se zajímavého přihodilo. Foťák jsem tehdy neměla. Dodneška ten sešit mám (a nechápu jak úhledné písmo jsem měla).
    Holinky kytkaté mívají myslím i u Deichmanna.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Álo. Taky mám schovaný sešit (vlastně dva :-)) z dob táborů. Z jedné strany písničky a ze strany druhé vzkazy od ostatních účastníků :-) Fotek taky moc není a když, tak černobílé a malé. Hezký večer D.

      Vymazat
  6. Náš cestovatelský, či spíše zážitkový, deník fungoval první dva měsíce, od té doby jsou majitelé extrémně líní tam cokoli psát, či lepit. Takže je z toho mega složka plná účtenek, jízdenek a vstupenek, ale asi lepší než drátem do oka. :)
    Na gumáky nejsem úplně expert, ale před pár lety byl obrovský boom těchto bot a nosili to všichni všude. Tehdy mívali slušný výběr v každém vietnamském obchodě. Tak třeba... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás to zatím baví - teda hlavně mě a mám využití pro ty různé papírky a samolepky ;-) Děkuji a přeji krásný večer D.

      Vymazat
  7. Z Papera jsem minuly tyden take objednavala:-), zase shoda:-). Obdivuji, ze dusledne dopisujes denik, ale vim, z eto musi byt uzasne casem se k nemu vracet, obzvlst kdyz je tak vyparadeny. Mej se, Dani. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :-)) ty naše shody :-) Asi to bude fajn vracet se ve vzpomínkách. I ty z "nácti" občas projdu. Krásný večer Marci, D.

      Vymazat
  8. Obdivuji tě, že máš tu disciplínu to psát a lepit. Mně se to hrozně líbí, ale nikdy jsem to nedotáhla ani k začátku realizace. My sbíráme klasické dřevěné turistické známky - první nám koupil syn, když byl se třídou na výletě v ZOO a už jsme u nich zůstali. Máme jich asi 130 ;-)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mě baví víc než ty turistické známky, hlavně to místo co potřebují. I když zaplněná zeď může vypadat moc hezky. Pro milovníka sešitů, papírků, nálepek, razítek je tohle fajn varianta Krásný večer D.

      Vymazat
  9. Tak tenhle nápad se mi opravdu líbí. Cestovní deník máš moc hezký a vtipný. Je vidět, že Tě to baví. Fotografie jako vzpomínka na výlet jsou sice krásné, ale tímhle způsobem můžeš vyjádřit i pocity, které jsi v tu dobu na konkrétním místě měla a jak jste to prožívali. Bude fajn, deník po letech otevřít.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hódně mě to baví ;-) Nedokázala jsem časově skloubit fotky v digi podobě a deník, tak mám blog a deník. Hezký večer D.

      Vymazat
  10. Danko, deník vypadá opravdu skvěle. Mně by se to taky moc líbilo, ale znám se, nadchla bych se pro to, ale vydržela bych asi chvíli. Takže chválím zapálení, nápad a výdrž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to hodně chytlo, nemyslela jsem si, že to vydržím, ale je to fajn relax. Děkuji ;-) D.

      Vymazat
  11. Ahoj, moc hezky cestovatelsky denik. Ja jsem si ted poridila taky, konkretne tento - https://stiraci-mapy.cz/cestovatelsky-denik-travelogue-cerveny-5060146591898-3/cestovatelsky-denik.htm a inspirovala jsi me stylem, jak ho pouzivas, tak take tak zacnu. Diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O stíracích mapách jsem už slyšela, o tomto deníku ne. Vím, že jsou i deníky http://turisticky-denik.cz/o-projektu.htm na turistické vizitky (jsou to nálepky) nebo jsou taky přímo turistické nálepky - tyhle dva druhy jsem začala sbírat a lepit, pak se k tomu přidaly i ty prospekty z navštívených míst http://triplusjedna.blogspot.cz/2016/09/misto-blogovani.html a tohle mi vyhovuje, taky proto, že jsou místa, kde se vracíme a můžu si tam nalepit a napsat co chci :-) Už jsem tímto "nakazila" více lidí :-) Krásné lepení a hezký víkend D.

      Vymazat