neděle 9. října 2016

... s jablky ...

první podzimní pečení - štrúdl, ke kafíčku - klasický, nic extra - nastrouhaná jablka, lehce posypat skořicí, třtinovým cukrem a rozinky. I těsto jsem po několika letech koupila ...




... další chod s jablky byla žemlovka - zůstalo hodně rohlíků ...



... rohlíků bylo víc než dost, tak ještě jeden opečený k hráškovému krému ...

Recept: do vařící vody vsypeme pytlík mraženého hrášku, osolíme a ochutíme zeleninovou sypkou směsí (vegetou), uvaříme do měkka a rozmixujeme tyčovým mixérem. Pro zjemnění můžeme přidat trochu smetany. Podáváme s osmaženou houskou, nejlépe na másle ... 


... tímto prohlašuji pečící sezónu za zahájenou :-) Přes léto jsem pečení hodně odbývala ...

... mějte krásnou neděli ...

16 komentářů:

  1. Vechno vypada lakave, zemlovku jsem nemela uz vecnost, asi udelam. Prima nedeli. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žemlovku dělávám, jenom když na ni mám chuť, nebyla dlouho :-)) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  2. Ani já přes léto nepeču, letos jsem udělala výjimku v podobě dvou dortů, ale s koláči začínám až s nástupem chladného počasí. Děkuji za inspiraci ;-) Pohodovou neděli, Karla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naposledy pekla někdy v červenci bublaninu s rybízem a snědla jsem si ji sama :-) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  3. S pečením jsem to letos měla taky tak ..... Dneska začínám:-) hezkou neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v tom nejsem sama :-)) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  4. Samé dobroty po ránu...Žemlovku zbožňuju....Krásné ráno...Ilča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Já na ni mám nejraději ty křupavé kolečka rohlíku, co bývají nahoře :-) Krásnou neděli Ilčo. D.

      Vymazat
  5. Mám pocit,že čtu o našem menu,ale z minulého týdene ;-).Všichni se snažíme o speciální krmě a nakonec ty nejtradičnější jsou nejlepší...Sladké dny.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Máš pravdu Hani, vymýšlíme a hledáme nová jídla a tyhle tradiční jsou v nás stejně zakódovány, nedovedu si podzim bez štrúdlu vůbec představit :-) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  6. Krásná atmosféra dýchla na mne z tvých fotek. Jablečnou buchtu dnes peču taky. Taky z listového těsta, je to rychlovka a docela dobrá. Žemlovku jsem už dlouho neměla, je to dobrá inspirace. Měj krásnou neděli, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ivanko :-) Ono to asi ani nejde péct bez jablíček, když je jejich sezóna :-)) Krásnou neděli D.

      Vymazat
  7. Na tvých fotkách mi i žemlovka, kterou nemám ráda, přijde k nakousnutí :-). A dýchá z nich taková domácí pohoda.
    Já se chystala péci dneska a než jsem se k tomu rozhoupala, tak nám máma (bydlí kousek od nás) donesla koláče (moravské dvojité - vevnitř tvaroh, navrch domácí povidla), které peče nedostižné. Takže já zas až někdy jindy. Ale z jablek toho letos moc nenapeču - jedině z kupovaných, na chalupě se nám neurodilo ani "ň".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni moc děkuji :-) Domácí moravské koláčky s tvarohem miluju, hned bych si dala :-)) Kupovat musím vše, nemáme zahradu. Hezký den D.

      Vymazat
  8. Jablečný čtrůdl je česká klasika, která by neměla nikdy omrzet :)
    A ta žemlovka... tu bych si tedy dala moc ráda :)
    A ta polivčička :) Jínak pěkný obývák :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Jj, štrúdl je štrúdl. Hezký večer D.

      Vymazat