neděle 2. října 2016

... lampa ...

něco přes rok jsem chtěla vyměnit stínidlo na lampě v obýváku - vůbec mi nezapadalo do mého nového konceptu a hlavně se mi už nelíbilo :-). Nechtěla jsem ale kupovat jiné, nebo jinou lampu, chtěla jsem využít tu stávající ...


... o barvě jsem úplně jasno neměla. Přemýšlela jsem nad bílou nebo šedou, případně tmavě šedou, černá mi připadala morbidní. Z možných variant materiálů mám k látkám nejblíže, tam jsem měla jasněji. Jako materiál jsem zvolila podšívkovinu. Je lehounká a průsvitná. Minulý týden jsem koupila v Second Handu za 10,-Kč/ ks dvě sukně, kdyby se mi to náhodou nepovedlo. Jedna sukně měla podšívku ze dvou dílů a druhá z několika klínů. Využila jsem tu vícedílnou. Ušetřila jsem si tím spoustu času s proměřováním. Stačilo vypárat, nahoru a dolů ušít tunýlek, navléknout gumu, nasadit na stínidlo a bylo. Práce asi na 1 hodinu. Sukni jsem před tím vyprala a nežehlila. Chtěla jsem ponechat mačkaný efekt a je to praktičtější na manipulaci ...


... původní stínidlo ...


... mám radost, že se mi to povedlo a úplně největší, že je tolik parády za 10,- Kč ...

... přeji krásnou neděli ...

12 komentářů:

  1. Jsi šikulka :) je to moc hezké a skvěle ladí. Jak to vypadá,když rozsvítíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Jak to vypadá večer ukážu brzy :-) Hezkou neděli ...

      Vymazat
  2. Super napad, mne se tedy libi i to puvodni stinidlo, ale chapu, ze clovek rad zmeny a tohle je originalni. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Mě se to původní stínidlo taky líbí, ale ne k tomu co mám v obýváku teď :-)) Asi i proto jsme ho nechtěla dát úplně pryč. Hezký den D.

      Vymazat
  3. Prima nápad, rychlá práce co potěší. Svícínek mám taky :o) a musím zase pro svíčky.
    Měj krásnou neděli Danko. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Svícen jsem koupila na poslední chvíli, myslím, že ten den je vyprodali a svíčky, tak ty u nás taky rychle mizí. Jani, Tobě taky krásnou neděli :-) D.

      Vymazat
  4. Super!!! Krásně to vypadá...líbí se mi, když se dává věcem (látkám) druhá šance:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Pro mě je tahle recyklace znovuobjevení, kdysi jsem přešívala více. A je super, když to je takto předpřipravené :-)) Hezký večer D.

      Vymazat
  5. Danko super! Líbí se mi to moc, skvělé doladění obýváku. Měj se fajn Ivana

    OdpovědětVymazat