pátek 1. února 2019

... leden ...

a leden je fuč :-). Byl celkem pohodový. Žádný stres, žádné nemoci, mohli jsme být zachumlaní doma. Když to šlo, Bertík řádil s kluky venku na sněhu. Velký úklid, který jsem začala mi jde. Ono to možná není od věci dělat tuto činnost v lednu a ne na podzim před Vánoci. Je to spojeno s něčím novým a to jde tím pádem o hodně lépe. Dokonce jsem začala i číst knihu, což je u mě po hodně dlouhé době (několik let se mi to nepodařilo). Je ale spojena s úklidem. Kamarádka mi doporučila knihu od Marie Kondo Zázračný úklid. Dost se o ní teď píše, tak uvidím, až se doberu konce, jak mě v úklidu ovlivní. Z poloviny mi šlo i pletení. Bertík svou čepici už nosí, já tu svou zatím nemám - párala jsem ...



... v lednu Bertík dostal své první školní vysvědčení - má slovní hodnocení a jsem za to ráda. Žádný stres, který jsme v sobě měli nějak zakódovaný kvůli známek. Je tam napsáno jak a co mu jde a baví ho a co mu nejde. Jde mu naštěstí vše - prostě samá pozitiva, jen jedno se mu plete - občas některá čísla píše zrcadlově.
... chtěla jsem zprvu psát o tom, jak ten čas letí, že mi leden hodně utekl, že nestíhám psát příspěvky, že má dnes Marek zase o rok víc a že je k nevíře kolikže mu je a nakonec je z toho článek o lednu ...
... mějte se krásně. Zkusím se ozvat dříve, máme před sebou jarní prázdniny, tak se mi to snad povede ...

Danka 

12 komentářů:

  1. Bertík je šikula, Dani. Slovní hodnocení má určitě něco do sebe, řekne daleko více než jen známka. Uklidit je občas potřeba, vyházet staré, nepotřebné věci, je to očistné i pro nás samotné.
    Čepka pro Bertíka je v krásných barvách.
    Klidný vstup do února Ti přeji
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jindro. Jsem moc ráda, že jsme vybrali školu, kde to je takto. Zkušenost s klasickýma mám a teď je to tak v pohodě, že to ani není možné :-) S uklízením jsem nikdy neměla problém, jenom to teď beru více z gruntu a je to super ;-) Krásný únor D.

      Vymazat
  2. Danko, kulíšek je krásný, moc se ti povedl. Mému mláděti bylo v lednu 25 - taky mám pocit, že to hrozně uteklo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Stáni ;-) nám bylo o dva více :-oooo Hezký únor D.

      Vymazat
  3. Jo, leti to, ale u ledna a unora mi to az tak nevadi. kulich je moc pekny. Slovni hodnoceni je nej, z pohledu ucitele tedy dost narocne, ale uricte lepsi nez cislice. Hezke dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, leden a únor si to můžou dovolit ;-) Věřím, že pro učitele to je náročné, ale už jsem narazila i u učitelů na názor, že je to lepší a výstižnější než číslice. Děkuji Marci, hezké dny D.

      Vymazat
  4. Danka,
    čiapka je super, krásne farby.
    O tej knihe som už počula, stojí za to???
    Bertíkovi gratulujem, môj prváčik písal dokonca aj veľké testy z matematiky a slovenského jazyka (boli dosť náročné), samozrejme, je jedničkár a som naňho hrdá :-) I keď namiesto toho stresu by som uvítala ústne hodnotenie a nebol by to taký stres ani pre deti.
    Som zvedavá i na Vašu čiapku, žeby v ružovom? :-)
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aďko, moje čepice bude vínově červená s bílou, což od růžové není tak daleko ;-) To, že nemáme ve škole žádný stres je pro mě naprostá novinka a jsem za to moc ráda. Hezké dny D. Jo a knížka se čte velmi dobře ;-)

      Vymazat
  5. Danko, ty tvoje kulichy se mi moc líbí :o)
    Hezkou neděli přeji. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Leden fuč a já ho trávila v posteli:-(
    Krásný kulíšek.
    Přeji hezké dny. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak je snad už lépe. Děkuji Evi, hezké dny D.

      Vymazat