dýně Hokkaido mě svou chutí doslova dostala. Polévku v sezóně dělám několikrát, rizoto nebo hranolky taky. Teď jsem pro změnu vyzkoušela hamburgry ...
... inspirovala jsem se tady, ale v podstatě jsem si recept upravila podle ingrediencí, které byly doma ...
Recept:
1 menší dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
1 vejce
30 dkg sýru Gouda
sušená bazalka
Dýni jsem předpekla - na plech jsem vložila plátky dýně se stroužky česneku, lehce posolila, pokapala olejem a nechala péct v troubě vyhřáté na 150°C. Upečenou dýni jsem rozmixovala ponorným mixerem s jedním upečeným stroužkem česneku (může se dát i více). K rozmačkané dýni jsem přidala vejce, nastrouhaný sýr Goudu, ochutila sušenou bazalkou a trochu strouhanky - tak, aby se daly vytvářet malé placičky, které se smaží na trošce olivového oleje ...
... dokonce jsem upeka i hamburgerové housky, ale ty se vůbec nepovedly, tak o nich raději psát nebudu :-)). Hamburgry z dýně jsou výborné ;-) ...
... všem přeji krásný den ...
Danka
Zajímavý recept na využití dýně. Já z ní loni pekla jen hranolky a dělala džem. Letos ještě čeká na své využití.
OdpovědětVymazatStáni, vyzkoušej i polévku zakápnutou dýňovým olejem ;-) Hezkou neděli D.
VymazatDanko, to nevypadá špatně! Naši chlapi dýňovou polévku nemusí, ale tohle by jim asi i chutnalo :)
OdpovědětVymazatDíky za tip, Petra
U nás hamburgery zmizely, chutnaly všem. D.
VymazatTeda Dani, tak to je pro me uzasny napad, urcite zkusim. Zni to skvele, dekuji. M.
OdpovědětVymazatTak ať se povedou ;-) D.
VymazatTak to by mě nenapadlo:-)
OdpovědětVymazatAle dokážu si tu dobrůtku představit.
Fakt dobrůtka ;-)
VymazatPolévku dělám, ale toto ne. Určitě zkusím, vypadá to lákavě. Díky za tip!
OdpovědětVymazatHezký den !
Hanka
Je to dobrota ;-) Hezké dny Hani, D.
VymazatTak to je luxusní receptík :) Já včera vařila polévku také už po několikáté letos :)
OdpovědětVymazatPolévku máme dnes ;-)
Vymazat