pátek 21. září 2018

... truhlíky a doma ...

konečně máme zase osázené truhlíky. Skoro měsíc zely prázdnotou, ale teď budou zase až do jara plné vřesu, drátovce a hebe a posléze ještě jehličím a světýlky - typuju tak někdy od listopadu ;-) ...





... v rohu se to zelená takhle ...


... a jeden malý "alpejský" stromeček. U něj doufám, že jsme ho nezničili tím, že jel s námi do Ostravy a že přečká to zimní ovzduší tady ...


... domů jsem koupila chryzantémy. I po týdnu vypadaly pořád svěže, než jsem dopsala tento článek už nebyly, ale na řezanou kytku vydržely opravdu dlouho ...




... mějte se moc krásně ...

Danka 

12 komentářů:

  1. Chryzantémy mám moc ráda, je to vděčná kytka, která vydrží dlouho, jak řezaná ve váze, tak v květináči. A na balkóně to máš krásné. O drátovci jsem taky uvažovala, ale já kytky na balkóně nedokážu opečovat - v zimě se vlastně na balkón za světla ve všední den nedostanu a tak na ně zapomínám. Loni jsem tam umořila vřes :-(.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase nějakou chryzantému koupím, vydrží opravdu dlouho. Drátovec i vřes vydrží pořád stejné, i když jsou suché. V zimě na balkon taky nechodím, jenom na ně koukám přes okno ;-) Hezký víkend Stáňo, D.

      Vymazat
  2. Máš to hezké na balkoně i doma. Já už taky začnu postupně měnit truhlíky na podzimní. Dnes v noci byl tady velký vítr shodil mi truhlík s muškáty a doslova se roztříštil. Takže muškáty teď musím přendat do jiného, protože zrovna tyto chci nechat přezimovat a na okno už přijde podzim.
    Měj se Danko, moc hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě v lednu při jednom větru jeden malý truhlík zmizel z okna a někdo ho i uklidil :-o. Ať to muškáty zvládnou, do přezimování jsem se nikdy nepouštěla ;-) Hezký víkend Hani, D.

      Vymazat
  3. Danko, jak ty nové květiny dovedou změnit prostor, že? Moc se mi líbí váš balkon, ty dřevěné špalky jsou skvělé :-) Měj se krásně, Ivana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovedou :-) Děkuji Ivanko, taky se mějte krásně D.

      Vymazat
  4. Danko, sláva podzimu. Hezky sis to osázela. Je krásné, jak pár kytiček dokáže změnit atmosféru a potěšit.
    Tak to má být.
    Prima babí léto
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam hned lepší. Snad se mi ještě podaří si tam dát aspoň kafíčko. Když bylo vedro tak se tam nedalo sedět a teď je zase moc veliká zima :-)) Krásné dny Katko, D.

      Vymazat
  5. Hezky zacatek podzimu, Dani, s tou peknou kvetinovou vyzdobou je urcite veselejsi, navzdory pocasi. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kytičkami je naštěstí vždycky lépe. Hezký večer Marci, D.

      Vymazat
  6. Máš to hezký, Dani. Taky už mám osázeno, když už je dnes první podzimní den...:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nejvyšší čas :-)) Krásné dny Henriet, D.

      Vymazat