středa 30. května 2018

... veteráni ...

další akce, na které jsme nechyběli byla Veteran rallye Ostrava 2018. Možná by se slušelo začít startovní branou, na které byl název akce. My jsme ale začali na druhém konci, jak jinak než u autobusu ;-) ... a fotek bude asi ještě více než v minulém příspěvku :-o ...
















... tahle Tatřička z roku 1924 mě uchvátila, jak proutěným kufříkem, tak háčkovanou záclonkou :-) ...





... aut a nejen jich bylo opravdu hodně ...








... tuhle modrou Tatru měli rodiče od taťky a on si ji i pamatuje, tak ji šli s mamkou okouknout ;-) ...


... mě na ni zaujalo to, že členové posádky měli stylové oblečení. Paní dokonce šaty ve stejné barvě, s bílými puntíčky a bílým límečkem - dokonalost sama ...



... v poslední řadě aut, kterou jsme viděli si Bertík přál s každým autem vyfotit :-)) ...





... ale tím naše jízda po rallye neskončila. Kousek jsme se svezli autobusem ;-) ...





... mějte hezký den ...

Danka 

11 komentářů:

  1. Danka,
    krásnych veteránov ste obzerali, mám rada výstavy tohto typu :-) Veru, to auto s tým prúteným košíkom a záclonami je topka aj u mňa.
    Prajem pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Danko- úžasný to je podívaná.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi tam líbilo a ta atmosféra!! Hezké dny Hani, D.

      Vymazat
  3. Páni, tolik krásných autíček, veterány mám moc ráda. To musela být nádhera, Danko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, byla. Auta byla krásně naleštěná ;-)

      Vymazat
  4. Přehlídka veteránů je moc pěkná, zvlášť když jsou to veteráni opravdoví (v Praze v centru jezdí teď spousta novoveteránů, které vozí turisty). Jen mne trochu děsí, že mezi veterány jsou už auta, která pamatuju z běžného provozu ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že tam byli veteráni a retro auta - to jsou pro mě ty, které znám z dětství, jak píšeš z běžného provozu.

      Vymazat
  5. Při nákupu svého veteránského favoritu minulý rok jsem sáhnul po nových kobercích, jež jsem zakoupil na https://autobazar.biginzerce.cz Sehnal jsem si zbrusu nové doplňky, které se používají v Audi Q7, takže do Favoritka padnou dokonale. Nechal jsem za ně pouze 28 tisíc korunek. Je to sice asi o 600% víc, než mě stálo fáro, ale takhle jsem to chtěl.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý fotky, skvělý auta! Taky rád jezdíme na podobné akce a sjezdy. Sám jsem kdysi veterána měl, ale dopadlo to špatně, protože byla napsaná špatně kupní smlouva na automobil. :( Takže ve finále problémy s pojišťovnou, bývalým majitelem a přehlášením vozu. To mě tenkrát hrozně mrzelo, ale po té zkušenosti jsem si řekl, že příště už to budu řešit přes právníka a ne sám na sebe jako střelec.

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle akce jsou parádní, zabaví to děti i dospělé. Tento rok jsme opět nevynechali a udělali jsme dobře, zase super zážitek. V rodině nás to tak chytlo, že si opravujeme vlastního veterána, teď ještě zbývá získat veteránské RZ.

    OdpovědětVymazat