neděle 19. července 2020

... šolichání ...

jsme na horách, na stejném místě jako vždy, v Rakousku v Kärnten. Zatím nám moc na výlety nepřeje počasí. Dělá si z nás legraci. Dopoledne se střídá déšť, bouřky a sluníčko, odpoledne už je většinou hezky. Náš pobyt bych zatím nazvala "šolicháním" po horách. Vymýšlíme buď výlet lodí s kafíčkem ...


... nebo takovou praštěnost jako je vyjet lanovkou nahoru a zase dolů ...






... a místo panoramat fotím lanovku ...


... ale tahle, i když nová, je naše srdcovka ...


... u dolní stanice v menším měřítku ...



... letos je nás tady méně než bývalo, děti dospívají a to je hodně znát na pohodě, kterou teď máme (třikrát klepu ať to nezakřiknu), ale nenechává nás klidnými situace doma (myslím Moravskoslezský kraj), o které samozřejmě víme. Tenhle kraj to neměl nikdy lehké, vždy byl na okraji a když se tam našlo něco zajímavého a schopného, tak se to vždycky zničilo a teď to není jinak - průmysl, kultura, hory, to vše jde do háje. Jen se to schová za roušky ...

... i když je mi z té situace hodně smutno a nevím si s ní úplně rady, přeji vám všem moc hezké dny ...

Danka

8 komentářů:

  1. Danko užijte si to s prckem i v tom dost nehezkém počasí. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  2. Danko, ta lanovka v malém je super. To se určitě Bertíkovi moc líbilo. Přeju, ať se vám počasí trochu vylepší a užijete i i nějaké túry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pidi lanovka je fakt skvělá. Děkujeme Stáňo, D.

      Vymazat
  3. Ahoj Danko přeji vám krásnou a poklidnou dovolenou. Zamlouváte si pobyt dopředu nebo až na místě? Rakousko mě taky láká. My se včera vrátili z Orlíku a počasí jsme měli krásné. Předpověď nebyla nic moc,ale naštěstí se nevyplnila. Pršelo jen dvakrát v noci.
    MS kraj...je mi jich moc líto a držím jim palce, ať to všechno zvládnou.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Evi. My jezdíme pořád na stejné místo, skoro jako na chatu, takže nezamlouváme. Ono to počasí není tak strašné, jen je problém to tady odhadnout. Ale neházíme flintu do žita, ještě máme nějaké dny před sebou. MS kraj - strašná bezmoc s mocipány, nic víc to není. Děkuji Evi, přeji dobrý výběr v Rakousku ;-) D.

      Vymazat
  4. Danka,
    verím, že máte krásnu dovolenku, už len ten vzduch a príroda určite robia divy... a raz vyjde aj slnko :-)
    Pekné leto,
    A.

    OdpovědětVymazat
  5. Dani, hlavne si to uzijte ve zdravi. Vas kraj ma smulu, je to pravda, no snad bude brzy lepe. Ma co nabidnout, tve fotky to ostatne uz nekolik let dokazuji. Drzim pesti. M.

    OdpovědětVymazat