pátek 24. března 2017

... zeleně ...

v obchodě na mě koukaly tyhle zelené dobroty. Nejsme pěstitel, obdivuju každého, kdo to umí. Já se snažím rostlinky udržet co nejdéle ve svěžím stavu, ale málokdy mou péči přežijí, pak kupuji nové :-) Pro začátek pažitku ...


... bazalku a libeček ...



... dnešní zelený příspěvek ukončím i zelenou vůní, která patří mezi mé nejoblíbenější. Psala jsem o ni vloni tady. Bohužel už se nevyrábí, jak mě informovala paní prodavačka, ale podařilo se mi koupit velké balení, to nějakou dobu vydrží ...


... mějte krásný pátek ...

Danka

18 komentářů:

  1. To, že Ti kupované bylinky nevydrží není Tvoje chyba Dani. Jsou rychle vypěstované, vyhnané, určené k rychlé spotřebě. Mám výhodu, že mám malou příruční zahrádku hned vedle domu, takže tam pěstuji vše potřebné:-)A bazalku mám na slunném balkoně, má ráda teplo.
    Pěkný víkend
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to tak bude, myslím, že vodu a sluníčko dostávají a stejně nevydrží. Zahrádku bohužel nemám. Henrieto moc děkuji a taky měj hezký víkend D.

      Vymazat
  2. Dani já už se těším na bylinky, některé mi už na zahradě pěkně raší. a to vedle bazalky je fakt libeček? není to kerblík?
    přeji krásné jaro. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že už vykukují :-) Asi to libeček není :-))) bylo to tam napsané a já to nepoznám :-), takový jsem zahradník. Děkuji Majko a taky přeji krásné jaro :-))

      Vymazat
  3. Přijde mi, že ty kupované bazalky nemají takové grády, protože pro mě jaro nese v duchu sázení vlastních bylinek!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemůžu posoudit, doma vypěstovanou jsem nikdy neměla. Mám jen lodžii na hodně slunném místě, hodně rostlinek se tam spálí. Krásné dny D.

      Vymazat
  4. Coze?moje nejuzasnejsi vune uz neni?:((co ja si pocnu...no hold budu muset najit jinou srdcovou variantu.Tak at mas ty jarni dny co nejvic vonavea taky zelene.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi bylo smutno, že tuhle vůni zrušili. Mám ještě nějakou zásobu vosků a čajových svíček s vůni a až dojde, budu taky hledat náhradu. Ale já jim věřím, že něco skvělého zase bude :-)) D.

      Vymazat
  5. Hezký den Danko , bylinky jsou fajn- tyhle z marketu jsou na jedno použití,sklidíš a vyhodíš ...nic neděláš špatně- nedávno o nich byl pořad.Jsou speciálně rychlené a určené na rychlou spotřebu v kuchyni, pokud někdo chce pěstovat dál mají se prý hned přesadit .Libeček to není je to kerblík jak píše Majka.....ale to nevadí .Bylinky jsou zvláště takto po jaru moc fajn .....užívej si jich v dobrém jídle -a měj prima dny Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná přesadím další várku, ale jenom do truhlíku a to taky nevím, jestli vydrží, dost se to i pálí od sluníčka. Já jsem věřila, že kupuju libeček, kebrlík tam vůbec nebyl napsaný :-)) Hani, děkuji a měj se moc hezky D.

      Vymazat
  6. Dani, krasne se to u vas zelena, vcetne svicky, musí bajecne vonět. Pekny vikend. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marci, vůně je opravdu unášející, lehká :-)) Krásný večer D.

      Vymazat
  7. Loni jsem si poprvé koupila bazalku a vydržela mi na okně celé léto. Stále jsem si připravovala Caprese a nechápala, jak jsem v minulosti bez tohoto salátu mohla žít :O) Ujížděla jsem na něm celé léto. Letos jsem ho ještě neochutnala. Takže mne čeká také nákup bazalky.
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli tomuhle salátu jsem ji už koupila. Se salátem mám stejnou zkušenost - taky nechápu, jak jsem bez něj mohla žít :-)) Hezký víkend D.

      Vymazat
  8. Trénink na zelený čtvrtek :-). Zelená se ti to krásně.
    S bylinkami je to o štěstí. Taky už mi jich spousta "chcípla", ale třeba loni jsem koupila bazalku k omažité spotřebě ve slevě v Bille cestou na chalupu, květináč s ní jsem pak šoupla do rohu u vrat, kde zůstala pozapomenuta ve stínu a rostla celé léto..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou mi pažitka taky přežila, skoro i zimu :-) Uvidím jak to bude s těmito, naštěstí se to dá znovu koupit :-)) Hezký večer D.

      Vymazat
  9. Taky jsem neodolala a nakoupila nějaké bylinky na balkon. Dokonce i semínka bazalky jsem koupila, možná se i dostanu k tomu, abych je dala do hlíny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje pěstitelské schopnosti jsou na bodě nula. Vloni jsme zkoušela bazalku ze semínka, ale nic :-)) D.

      Vymazat