pondělí 9. července 2018

... to byl víkend! ...

na pátek jsem měla seznam věcí, které jsem chtěla stihnout udělat. Na sobotu domluvený výlet do Beskyd a na neděli začít chystat věci k odjezdu na hory ... páteční seznam - přesadit květiny, vyprat, vyžehlit, uvařit, upéct, vysát jsem zvládla. Ani nevím jak. Celý den mi nebylo dobře, bolelo mě celé tělo a byla jsem moc, ale opravdu moc unavená. Jela jsem na autopilota, aby to všechno bylo hotové. Odpoledne jsem si už konečně sedla. Bertík chtěl ještě udělat tu pusinku se šlehačkou s jahodami a borůvkami. Šlehačku už jsem ručně nedokázala ušlehat, tak jsem hustší smetanu nalila na pusinky, nazdobila ovocem. Bylo to taky dobré. Kafíčko jsem si dala spíše ze setrvačnosti, než tak ráda jak si ho dávám a mini Pavlovu spíše pro rychlý cukr - ten by přece mohl pomoct. Jediné foto, které jsem ten den zvládla ;-) ...


... k večeru jsem se stále držela toho, že ráno vyrážíme vlakem na výlet. Napsala jsem kamarádce, že zatím nic neruším, ale že je mi nějak divně, že ji dám brzy ráno vědět. Šla jsem si lehnout. Byla mi pořád zima, i když venku bylo kolem třiceti stupňů. A tady mě konečně napadlo změřit si teplotu. Teploty nemívám, proto mě to nenapadlo dříve, ale tentokrát tam byla. Sice zvýšená, ale byla. Do hodiny byla vyšší, nad 38°C. Výlet jsem zrušila, poprosila Marka s Niki, jestli si můžou vzít na víkend Bertíka. Vzali. Jinak by byl u babičky, protože tatínek je pracovně mimo. V sobotu jsem sice už teplotu neměla, ale sílu jsem měla jenom na koukání a ležení. Bertík by to se mnou měl těžké. V neděli už mi bylo o poznání lépe, jen se přidala bolest v krku. Dnes je pondělí. Cítím trochu krk, ale jinak je mi už dobře ...

... nevím co to bylo a doufám, že už se mi letos nemoci vyhnout. Do Beskyd jsem se moc těšila, dokonce i na to balení, a že za týden odjíždíme ...

... všem přeji krásný nový týden, hlavně bez nemocí a podobných neduhů ...

Danka 

16 komentářů:

  1. Danko, držím palce, ať jsi brzo fit! Dezert vypadá lákavě a mně by s nevyšlehanou smetanou chutnal i víc, než se šlěhačkou :)
    Krásný sen, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Petro. Mě to s takovou šlehačkou tady nevadilo ;-) Hezký den D.

      Vymazat
  2. Danka,
    to ma mrzí, prajem, aby ste boli skoro fit a v plnej sile :-)
    Určite budete mať ešte krásne výlety...
    A mini tortička vyzerá lákavo, už dlho sa na ne chystám.
    Prajem pekný a úspešný týždeň,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aďko. Výlet jsme nezrušily, jenom odložily ;-) Pavlovu určitě zkuste, dělám si je do zásoby a když je chuť, tak to dotáhnu šlehačkou a ovocem. Hezké dny D.

      Vymazat
  3. Letošní léto je nějaké nakažlivé. Tolik nemocných jsem v tomto období ještě nezachytila. Sama mám nemoc za sebou, doufám, že ty už budeš Dani taky v pohodě a vysněné Beskydy se uskuteční.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky v to doufám. U nás jsem ko pořád jenom já :-( Beskydy jsou odložené na podzim :-( Hezké dny Henriet, D.

      Vymazat
  4. Dani, atk uz jen hodne zdravi preju!!! Presne tohle mel ted pred prazdninami Honzik. Teplota den a dva dny boleni v krku, pak uz byl ok, at to mas taky tak!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marci. Vypadá, že mám hodně podobný průběh. Teď aby to nechytil ještě Bertík nebo někdo další ... hezké dny D.

      Vymazat
  5. Danko, přeju zdraví a zase zdraví ať můžete užívat krásně prázdniny. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ať jsi co nejdříve úplně fit. Být nemocná není o co stát, viď.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Tělo to na nás pozná a dá nám vědět.
    Tak ať už je líp!
    Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Danko přeji at jsi brzy fit,krasne prazdniny v horach.Omlouvam se za tykani.vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Vlasti. S tykáním nemám problém ;-) Hezké dny D.

      Vymazat