... upekla jsem tu stejnou bublaninu, tentokrát s rybízem ...
... po loňské zkušenosti, kdy jsem upekla velký plech a celý jsem si ho musela sníst sama jsem ji tentokrát upekla z poloviční dávky a zdá se, že zmizí rychlosti blesku - nikdy do nich tady doma nevlezu co budou a co jíst nebudou :-)) ...
... přeji krásnou neděli ...
Danka
Vypadá náramně ;)
OdpovědětVymazatDěkuji Ilonko, mě chutná. Bublaninu ani jinou nedělám. Krásné dny D.
VymazatTo tak je. Když člověk upeče velký plech, tak jakoby odbyt není a když upeču malý, tak je to hned pryč :-).
OdpovědětVymazatTentokrát jsem nepekla nic a když vidím tu tvoji bublaninu, tak bych si dala. Já sladké k snídani mám totiž ráda. Já někdy dělám bublaninu litou, které se tady říká nadivajna. :-)
Hezkou neděli!
Hanka
Ke snídani i ke kafíčku :-)) taky to mám tak ráda. Tu tvou bublaninu neznám ... Krásnou neděli Hani D.
VymazatLitá bublanina je těsto o malinko hustší než na palačinky. Naleje se na rozpálený olej na pekáč a posype se ovocem. Nejlepší je borůvková. Ale i s na plátky nakrájenými jablky je výborná.
VymazatPři pečení se někdy udělají jakoby vyfouklé bubliny, které po upečení splasknou a je tenká. :-)
aha, tak tohle je pro mě opravdu novinka :-) Děkuji za typ Hani, D.
VymazatVypadá moc hezky, hned bych si dala. My máme rybízu málo, je ještě nezralý a podle aktivity špačků a kosů to vypadá, že se asi zralosti nedočká :-(. Tak mizernou úrodu rybízu jsme ještě neměli. Každý rok jsme kromě rybízového koláče dělala ještě marmelády a letos snad nevyjde ani na tu buchtu :-(.
OdpovědětVymazatHezký den
Já jsem rybíz koupila na trhu, tak jedině takhle aspoň kvůli té buchtě :-)) Hezké odpoledne Stáni, D.
VymazatAsi budu muset. Ale je to hrozný nezvyk - spoustu let jsem rybíz i marmelády z něj rozdávala... Vlastně si nepamatuji, že bych rybíz kdy kupovala :-)
VymazatTaky pamatuju doby, kdy jsem rybíz dostávala, co se dá dělat, musím kupovat :-) D.
VymazatLéto a rybízový koláč tak nějak patří k sobě ... a nám moc chutná ♥Iva
OdpovědětVymazatVypadá to, že už v tom taky nejsem sama :-)) Krásné odpoledne Ivo, D.
VymazatDani, teď jsem vyndala rybízovou bublaninu z trouby. Dnes tedy nezávidím, ale mám velký plech a také doufám, že ho nebudu muset sníst sama. :o)
OdpovědětVymazatHezkou neděli.
:-)) Mě už to vloni nebavilo, jedla jsem ho snad čtyři dny :-). Letos si ho zatím vychutnávám :-) Krásnou neděli Dáši, D.
VymazatSbíhají se mi tu sliny :-).... u nás jsou dneska muffiny :-)
OdpovědětVymazatMuffiny jsou taky skvělá varianta ;-)
VymazatVypada moc dobre, s rybizem mam moc rada- kysele a sladké zaroven:),M.
OdpovědětVymazatPřesně kvůli té kombinaci ho dělám, krásné odpoledne Marci, D.
VymazatJá zrovna dělala angreštovou. Bublaniny jsou prostě nejlepší :)
OdpovědětVymazatA s tím pečením ti rozumím. Kolikrát jsem si něco napečeného musela sníst sama a mého oblíbeného moučníku se tak úplně přejedla. Naposledy Míša řezy, které nějakou dobu nechci vidět :D
Tak to se ti vůbec nedivím. Já jsem tu bublaninu vloni dělala jenom to jednou,než přešla doba přejedení. Míšu řez si takto nedovedu představit :-) Krásné dny Martinko, D.
VymazatU nás je rybíz růžový, ještě to na buchtu není, hned bych si dala. Měj se, Kája.
OdpovědětVymazatUrčitě se dočkáš :-) D.
VymazatI když rybíz moc nemusím, stejně bych si dala, vypadá tááák lákavě :)
OdpovědětVymazatTa kyselá a sladká chuť dohromady a jednou maximálně dvakrát za rok, to musím :-) D.
Vymazat