neděle 4. června 2017

... slavili jsme ...

patery narozeniny a dva svátky. Sešli jsme se u našich ...


... na tu slávu jsme upekla aspoň mrkvové muffiny. Chtěla jsem mlsat zdravěji, když už si to neumím odpustit. Použila jsem stejný recept jako na mrkvový dort (tady), jen jsem konečně použila špaldovou mouku a na pomerančovou polevu cukr hnědý (klasický třtinový cukr jsem rozmixovala na prášek) ...



... jenže to jsem netušila, co donese sestra :-) Nechala udělat skvělý dort. Kakaový piškot, krém z mascarpone a kolem dokola lehce kokos. Byl osvěžující, lehký, ne moc sladký, jedním slovem výborný ...



... asi to s mou letní postavou vzdám, protože tomuhle se prostě nedá odolat :-)) V pátek koláček, v sobotu dortík. Mé "zdravé" muffiny šly na vedlejší kolej ...

... všem přeji krásnou neděli ...

Danka 

20 komentářů:

  1. Já také těžko Danko odolávám. Nekupuji si dortíky, čokolády - ale peču :o). Tvé mrkvové muffiny ale vypadají lákavě, zkusím je udělat pro děti, protože náš vnouček Jonášek miluje mrkvičku a žebrá u dědy, aby mu ze svého talíře polévky ještě přidal mrkvičku do té jeho :o))).
    A ten dortík vypadá skvostně a musel chutnat famózně, hned bych ochutnala, zrovna je čas na kávu.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těm klasickým zákuskům z obchodu odolávám, pseudo-čokoládě taky, ale když je někde v nabídce tohle "domácí pečení", tak to je konec. Mrkvový dort určitě vyzkoušej, poslední dobou nepeču nic jiného. Hezké odpoledne D.

      Vymazat
  2. Ach jo. Takovému krásnému dortíku odolat je fakt těžké. A je krásný i na pohled. Mufíny bych ale taky zcela určitě ochutnala. Člověk si život takhle někdy osladit musí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak vypadá, tak i chutná :-) Rozdělila jsem si to, muffiny ke snídani, dortík k odpolední kávě :-)) D.

      Vymazat
  3. Dani kdo by takovému krásnému dortu odolal - neměj výčitky......lepší sníst kousek s chutí než si nedat a myslet na něj celý den.Měj se primově H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani neboj, výčitky nemám, měla jsem jen kousek - když byla ta oslava. Muffiny ke snídani. Hezky spravedlivě rozděleno :-)) Hezké odpoledne D.

      Vymazat
  4. Chápu , tomu se musí podlehnout !!!! Vypadá moc dobře. Hezkou neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže tam byly ty jahody :-)) Hezké odpoledne D.

      Vymazat
  5. Vypada to uzasne, nedivim se, ze jsi neodolala:-). I ty muffiny:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Dani, dort vypadá moc krásně a ty jahody, také bych neodolala. A mufiny bych ochutnala také, jsem strašně roz... jedená :O) a skoro vše mi chutná. Postavu do plavek neřeším, ale když se v plavkách vidím, měla bych. Už ty kila nějak pomalu přibývají :O( a vůle slábne.
    Přeji pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postavu do plavek jsem nikdy nemusela řešit. Letos to vidím poprvé, nejsem na to zvyklá a chtěla jsem s tím něco udělat, ale nestihla jsem to - jak píšeš kila přibývají a vůle slábne :-( a těch dobrot a lákadel je děsně moc. Krásnou neděli, jdu na kousek včerejšího dortíku :-)) D.

      Vymazat
  7. Dort vypadá opravdu úžasně, taky bych neodolala. A mrkvové mufiny se chystám vyzkoušet. Já ale v poslední době peču málo - nás zásobuje moje maminka a kdybych pekla ještě já, tak neprojdu dveřma. Protože domácím moučníkům neodolám (jako většina "předřečníků).
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, že je nás hodně. Je těžké odolávat domácím dobrotám. Hezký večer D.

      Vymazat
  8. Danko, u nás jsou zase morem domácí zmrzliny :-) Dort vypadá krásně a recept na mufinky vyzkouším :-) Měj se hezky, Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácí zmrzlinu raději nedělám, to bych asi nestíhala :-)) Krásné dny, D.

      Vymazat
  9. Vše nej....krásný dort. Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je nádhera :) Se špaldovou mouku mi jdeš do noty. Nedokážu držet diety, tak jsem si řekla, že alespoň něco zdravěji poupravím. Samozřejmě mouku a cukr na prvním místě. Tak uvidím. Dcera se te´d díky příteli taky pustila do zdravějšího jídelníčku, takže mám alespoň podporu a motivaci :) Ale prostě když budu mít chuť zahřešit, tak to udělám ☻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám to zatím vychytané, ale začínám mít na bílou mouku a bílý cukr averzi. Vyhledávám pouze věci z mouky tmavé a sladké jsem omezila hodně. Jen občas těm domácím dobrotám neodolám. Ale zakázané to nemám, tak co ;-) Je fajn, že vás je doma více, podpora je určitě důležitá. D.

      Vymazat