úterý 7. března 2017

... v květináči ...

stále domů tahám jaro v květináčích. Sedmikrásky hezky rozkvetly a ještě pár květů vykukuje ...


... krokus ještě v sobotu taky krásně kvetl. Ještěže jsem ho vyfotila ...


... v pondělí už uvadal. Myslela jsem, že vydrží déle ...


... takže, když jsem ho v tomto stavu viděla, šla jsem koupit bílý modřenec. Teda doufám, že bude bílý, podle obrázku by měl :-) ...


... a když jsem u těch květináčů, snad zimu přežila i moje sophora ...



... břečťan ...


... i pilea ...


... ta pořád roste svým zajímavým způsobem do výšky. Občas upadne list, občas vyroste nový, ale roste :-)) ...


... krásné úterý ...

Danka 

20 komentářů:

  1. Jarní kytičky doma jsou radost pro oko a nejen to. Kytky u nás doma mě přes zimu některé opustily :(, chystám se na koupi nových :), domov bez zelené krásy, to přeci nejde. Měj hezký den, pa Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani nejde, bez téhle zelené je to smutné a prázdné. Mě zatím úplně neodpadlo nic - 3 x klepu, ale je to po dlouhé době ;-). Krásný den D.

      Vymazat
  2. Dobre rano, ano, ty jarni v teple domova rychle uvadaji, ale jdou ti hezky - vsechny kyticky. Ta sophora!!! Mne eukalyptus v kvetinaci uschnul:-(. Pekny den, i kdyz prsavy, alespon u nas. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno Marci, no, bude to teplem, ale třeba zůstanou aspoň zelené, když už nepokvetou, i to je hodně :-) Sophora je pořád malinká, ale hlavně, že je zelená :-)) Krásný den. U nás je mokro a
      na další déšť to zatím nevypadá :-)) D.

      Vymazat
  3. Hezký den Danko, hezké kytičky máš.... ty semikrásky ti budou dělat dlouho radost, odstraňuj odkvetlé květy a oni budou nasazovat na nové....jsou moc pěkné...., krokus je křehoučký den nekvete dlouho ani venku......, Sophora a pilea se mi moc líbí nikdy jsem je neměla.A břečťan tomu se u nás nedaří. Já už si kytky zakázala- mám jich hrozně moc -je to ale radost, bez nich si to neumím představit.I když prší měj prima den H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedmikrásky jsou zatím největší stálice. Děkuji za radu, budu otrhávat :-) Sophoru a Pileu znám díky blogům, asi bych na ně normálně nenarazila. Jen mě mrzí, že ta Pilea roste do nebe, líbí se mi víc hustší. Ale zase roste :-)) Břečťanu jsem moc šancí přes zimu nedávala, není hustý, tak jak jsem ho koupila, ale zase, je zelený ... Parapet díky těm drobným kytkám a lístkům vypadá chudě, něco tam budu muset příležitostně přidat. Krásný den Hani, D.

      Vymazat
  4. Danko,
    dáváš mi novou naději, že bych Sophoru měla zkusit znovu. No já ji kupovala před startem zimy a nevydržela. Odešlo mi i pár břečťanů, hlavně ten, co má drobné lístky, ale líbí se mi tak moc, že ho stále zkouším. Zvláštní, že v květináči mi břečťany pošly, ale jejich ustřižené šlahouny ve váze s vodou se mají čile k světu.
    Už teď se těším na tvá truhlíková aranžmá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že ti dávám naději :-)) Myslím si, že ta první, na kterou jsem narazila už nebyla v pořádku, když jsem ji koupila. Nebyla přímo u okna, ale ve stínu taky ne. Tu druhou jsem už dala na okno a mám ji asi rok, a je strašně malinká. U břečťanu jsem sama překvapená, že přežil zimu, už jsem jich pár měla a nedopadly, možná potřebují hodně vody. A těší mě, že se těším na mé truhlíky, to jsem překvapená, děkuji;-) Martinko, měj krásný den D.

      Vymazat
  5. Krokusy jsou tak nádherný, škoda, že nevydrží déle. Vydržela bych se na ně dívat celý rok:-)
    Máš zajímavé druhy květin. Sophora se mi moc líbí, je velmi dekorativní.
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň chvíli dělal radost a můžu koukat na fotky :-)) Sophora je opravdu zvláštní, jemná. Měj se hezky D.

      Vymazat
  6. Ahojí, tak já do ty sophory půjdu, počkám až v plantice začnou rozesílat a na eukalyptus se vykašlu, protože je asi náchylnější než právě sophora (ale třeba jsem natrefila jen na špatný kus) :-) řezaný eukalypt jsem pověsila, za pár dní ho zase bez vody umístím do vázy a snad vydrží bez hnědnutí delší dobu! Pilea se mi na začátku větvila krásně, vyrostla taky do výšky, ale měla lístky i u půdy, ale pak začaly směrem vzhůru opadávat :( břečťan máme již dlouho, darovaný od babičky (cca 15 let), vždy po pár letech přesazujeme a vždy se krásně ujme :-) ale lístky jsou trošinku větší a tmavší, jak ty tvoje a je to prostě památka! :-) krokusy jsou krásné, ale mně je líto kupovat, když za chvíli, jak třeba po hyacintech, je po nich, takže se spokojím se zelenými kamarádkami! máš i nějaké kaktusy nebo sukulenty? pěkné úterko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Péťo, mám doma taky raritu v květinách a to je klívie, taky zděděná po babičce ;-) Kaktusy ani sukulenty nemám. Krásný večer nebo den :-)) D.

      Vymazat
  7. Krokusy jsou krásné, škoda že doma nemají větší vydrž (na zahrádce na chalupě vydržely loni o něco déle). Sedmikrásky jsou v tomhle vděčnější. A modřenec je dobrá inspirace. Já bych mohla i modrý ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by modrý neladil, jsem ráda, že jsou i bílé :-) doufám, že krokus bude dělat parádu i bez květů ... D.

      Vymazat
  8. Sedmikrásku ani krokusy jsem doma nikdy v květináči neměla, krokusy je asi lepší nechat vyrůst venku, ale ta sedmikráska mne zaujala, mohla bych učinit změnu a zkusit i doma.
    Tvá Sophora mne zaujala, neznám a zapátrám - díky za tip Danko :o). Já se totiž letos rozhodla nakoupit SPOUSTU nových pokojovek, tak hledám inspiraci na internetu a v květinářství.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám letos poprvé, a zatím to stálo za to, i když krokus tak krátce. Sophoru mám druhou, tak první to nezvládla, tahle snad ano, musí být na okně. Tak dobrou ruku při výběru ;-) D.

      Vymazat
  9. Jaro v květináči vypadá skvěle.
    Je pravda, že krokusy doma moc nevydrží. Mám je na zahrádce a už nakvétají. Moc se těším, až rozkvetou úplně. Sedmikrásku jsem doma nikdy neměla a musím uznat, že vůbec nevypadá špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ani nevěděla, že kupuju sedmikrásku, to jsem si našla až doma na netu :-)) Trochu zežloutly listy, jinak je v pohodě. Krokusy na zahrádce to bude nádhera ;-) D.

      Vymazat
  10. Krásně ti kvete, Dani! Já jsem si dnes chtěla koupit aspoň tulipány, ale nebyly v moc dobré kondici, snad zítra. Hezký večer, Karla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si myslela o sedmikrásce, že asi moc nevydrží a je na tom lépe, než ty krokusy. Tak ať se zítra zadaří v nákupu tulipánů :-))

      Vymazat