neděle 19. března 2017

... na vláčky ...

zašli jsme se podívat na výstavu železničních modelů do bývalé školy, kterou vidíme z oken. Před budovou byl parní vlak na svezení. Bertík ze začátku nechtěl, že na něm už jel, ale na konec si to rozmyslel a svezl se ...


... tady závodí s mašinkou kdo bude první :-) ...


... a tady se už veze ...




... uvnitř budovy byly k vidění různé modely železnic s neuvěřitelnými detaily. Obdivuju trpělivost a preciznost s jakou jsou dělané ...










... doma na nás čekala bábovka a kávička :-)) ...



... a takto zvláštně nasvícené autíčko ;-) ...


... tvoření jsem taky nějaké stihla, jenom ho zatím nejde moc ukázat :-). Hezkou neděli ...

Danka 

12 komentářů:

  1. Paráda Danko, to bylo něco pro děti svézt se na vláčku a pak pozorovat to krásné království železnic . Naši malý taky milují mašinky a vydrží se dívat neskutečně dlouho.
    Bábovku jsem pekla taky a vypadá naprosto stejně -jen jí máme menší kousek :-D
    Hezkou neděli přeju.Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez mašinek by to nešlo. Bertíkův tatínek měl taky takový panel a stavěl a stavěl ... s bábovkou jsem měla obavy, aby vyšla jak má a docela jo, poslední dobou se mi u pečení nedaří. Hani, měj krásnou neděli D.

      Vymazat
  2. Zajímavá výstava, pro děti jako stvořená..Hezkou neděli přeji..Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Takový výlet si Bertík určitě užil. Ostatně - i já bych se ráda koukla, na těch kolejštích obdivuji zpracování (nakonec - loni se mi líbilo i v Muzeu papírových modelů v Polici n. M. - asi jsem pořád trochu dítě ;-))
    Vidím, že taky děláš bábovku mramorovanou (já mám ty kakaové části nejraději)
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlet to nebyl, máme školu pár metrů od domu :-)), ale líbilo se mu to. Jsou to titěrnosti, které tam byli vidět, některé si sami i vyrábějí - nad tím žasnu. Taky se na tyhle dovednosti ráda koukám. Ani jsem nechtěla mramorovou bábovku, to vyšlo náhodou, mám ráda tu kakaovou část v celku :-))). Stáni, měj se krásně D.

      Vymazat
  4. Jej, tie vlaciky aj s tym okolim su nadherne...vyzera to celkom realne...mali ste krasny zazitok :) A babovka vyzera vyborne...maj sa krasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to bylo reálné nevím, každopádně krásné to bylo :-) Katie, děkuji a krásný večer D.

      Vymazat
  5. Honzik by byl nadseny, hezke atrakce u vas mate. To auticko je opravdu super, i babovka. Take jsem o vikendu delala tu tvoji slehackovou:-). Pekny vecer, Dani. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou fakt klučičí záležitosti. Přemýšlela jsem jestli udělat šlehačkovou nebo tu tříkrálovou a vyhrála ta druhá, je větší ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  6. Teda opravdu klobouk dolů na těmi detaily u modelů. Je to nádhera, ale na takový koníček by člověk musel mít doma opravdu hooodně místa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejenom místa, ale i peněz, ceny těch lokomotiv a vagonků jsou závratné, ale kdo si hraje nezlobí ;-)

      Vymazat