úterý 17. ledna 2017

... prázdno ...

cítím kolem sebe i v sobě. Už druhý týden. Vše začalo úklidem Vánoc a dalším týdenním pobytem doma. I když je nemoc za námi, nemůžu se tohoto pocitu zbavit. Nemám nápady na tvoření, nic mě nebaví, nejsem schopná psát, jsem ze všeho příšerně unavená. Tenhle stav už jsem neměla hodně dlouho, funguju ze setrvačnosti ...


... další věc, která mě teď hodně dohání je, že nemám práci. Myslím něco, z čeho by měl člověk radost a něco by si i vydělal :-). Hledala jsem práci v kanceláři na zkrácený úvazek a zdá se, že to je veliký problém a to ani v životopise neuvádím, že mám malé dítě ;-) ...

... přeji vám všem, ať vás takové dny vůbec nepotkají a pokud ano, ať jsou brzy pryč. Třeba mi teď pomohlo se z toho trochu vypsat :-)) ...

... mějte krásný den ...

Danka 



35 komentářů:

  1. Vydrž. S návratem slunce se vše vyjasní....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani. Myslela jsem, že mi až tak sluníčko nechybí, ono zatím docela i svítí (teď teda ne :-)), ale asi to tím bude. Měj se hezky a měly by jsme vymyslet babinec ;-) papa D.

      Vymazat
  2. Všichni občas máme dny,kdy nejde vůbec nic...Většinou z toho koloběhu nicoty pomůže náhoda.Tak přeju moc,at už brzy přijde a zalité sluncem nebude jen okno do vašeho bytečku.A PS-Dělání,dělání,všechny smutky zahání ;-) .Držím moc palce a určitě bude líp...H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna o vánocích jsem si tuhle písničku zpívala, jaká je skvělá a pravdivá a teď ne a ne se do toho dělání dostat :-) Hani, díky za typ i povzbuzení, hezký večer D.

      Vymazat
  3. Dani, i kdyz to tak mozna nevypada, mam pdoobne pocity, tedy spis takovou tvurci prazdnotu, musim se vice nutit, nejde to uplne samo. Bude lip. Chce to nejaky dobry podnet, tak snad se brzy objevi. Co se prace tyce, urcite verim, ze bys rada nekde neco nasla, ale pokud to zatim neprislo, urcite na Tebe ceka nekde neco lepsiho;-). A moje cvicitelka dela trochu do karet a ta rikala, ze rok 2017 je rok novych zacatku a vse by se po tom predchozim mene prijemnem obdobi melo obracet k lepsimu. Drzim pesti. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím pořád věřím, že nějaká pro mě zajímavá práce přijde :-) a jestli karty řekly, že se to začne obracet k lepšímu, tak to se budu moc těšit :-) a ať nás co nejdříve ty pocity opustí a zase fungujeme jak chceme a potřebujeme. Děkuji Marci a hezký večer D.

      Vymazat
  4. Tak to jsme dvě...Jsem total v háji....Snad bude brzo líp...přeju hodně sil...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ilčo, taky Ti přeji hodně sil a ať už je lépe ... D.

      Vymazat
  5. Danko,
    takové dny máme občas asi každý-kdy se zdá vše neřešitelné a skličující. Mně dost pomůže ,když si koupím do vázy kytky a nějakou dobrou knihu..... vím, že si řekneš to je blábol..ale fakt .
    Máš to doma moc pěkné , útulné ,vymazlené...věř že přijde chvíle až začneš chodit do práce a ona se naskytne brzy to si piš!!!!!- budeš vzpomínat jak bylo doma, že ses nemusela honit ....Držím pěsti ať tě nějaká kamarádka brzo někam vytáhne a popovídáte si - vše je pak jiné ...člověk se svěří a hned jsou na to dva s jiným pohledem....
    Měj aspoň trochu úspěšný den bez chmur - vyjdi si odpoledne s Bertíkem na kafíčko a čaj a dortík pa Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hani, za všechna slova. Jsem doma ráda a doteď jsem si to i užívala co to šlo, ale teď mě dostal divný pocit, z toho, že to tak je. S kamarádkami jdeme na kafíčko ve čtvrtek ;-) to už je za chvíli. Krásný večer D.

      Vymazat
  6. Občas mívám taky takové období... ale vždycky může být hůř.
    I za těmi nejtmavšími mraky bývá vždy slunce.. zase bude líp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky pravda, že může být i hůř! :-)) Děkuji a přeji hezký večer D.

      Vymazat
  7. Danka, prajem, aby tieto negativne dni presli rychlo a nasla si svoju vysnivanu pracu...zatial si uzivaj volno, lebo s pracou pride aj stres a malo volneho casu...ja nic nestiham a z prace chodim unavena, hoci pracujem v kancelarii...drzim palce, papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Katie. Vím jak může být člověk z kanceláře unavený, zatím jsem nic jiného nedělala a až to přijde, tak to bude fofr a čas na jiné radosti bude méně. Děkuji a měj se hezky D.

      Vymazat
  8. Zdravím Danko, určitě bude líp. Já myslím, že nám chybí světlo, sluníčko a více pohybu venku. Je hned líp na duši a člověk myslí víc pozitivně.
    Až se ti to nebude hodit, přijde práce a nebudeš vědět kam dřív skočit. Já jsem měla takové chvilky na mateřské a pomáhal mi jedině režim, který jsem se snažila každý den plnit...uklidit, uvařit, vycházka.. atd... Nejhorší je sedět a moc přemýšlet.
    Držím palce, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Režim dodržuji, bez toho si život nedovedu představit :-), ale teď těch negativ bylo nějak více. Děkuji Kájo a měj se hezky D.

      Vymazat
  9. Danou,musím napsat,že i já mám období nicotná,i když je čas nemám chuť ani náladu tvořit. Tolik je věcí co bych mohla,ale skončím u kamen a koukam a koukám. Těším se na sluníčko a s ním příval energie. Drž se,bude líp a začne se vše v dobré obracet. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani. Sedím a koukám, nebo zalezu pod peřinu. Naštěstí to nejde pořád, když je tady Bertík :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  10. Danko.Omluva za špatně napsané jméno,tlu si přepisuje je k chce ..

    OdpovědětVymazat
  11. Mám to naopak, fůra nápadů a čas žádný, pořád trčím v práci ;)
    Člověk je jednou dole, jednou nahoře, bude zas líp.
    Práce se určitě brzo naskytne, přeju hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  12. Dani, preji ti, at je brzy lip. Obcas padne splin a stin na kazdeho. Nedej se, my te taly nedame.
    Drz se, holka.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Bohunko, ono to zase pomine, ale někdy je těžké to vydržet. Hezký večer D.

      Vymazat
  13. Mam pocit, ze ten letosni zacatek roku je opravdu smolny, kolem me jsou vsichni nemocni, nebo umiraji (bohuzel ani nasi rodine se to nevyhnulo) a do toho to pocasi a depky... ale snazim se verit tomu, ze to zle uz se snad vycerpalo a ted musi prijit zlepseni. Snad to tak brzy bude i u Vas. Drzim palce! :-) Maja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Májo, určitě to přejde, to vím, zaskočila mě ta intenzita. Taky mám pocit, že je letošní začátek jiný. Tak ať je i u Vás brzy vše lepší. D.

      Vymazat
  14. Danko, tak to je mi líto, že máš takové pocity. Ten smog nám asi taky moc nepřidá. Ale někdy je hůř , někdy líp, ono se to ode dna zase odrazí a bude lépe. Hodně pij, hodně spi, odpočívej a kup si nějaký dobrý časopis, nad kterým se aspoň na pár hodin čtení a prohlížení trochu uvolníš. Tak ať je brzy lépe, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, moc děkuji za podporu. Vím, že zase bude lépe, jenom někdy se to nashromáždí ... smog už by mohl zmizet, fakt je depresivní. Mějte se hezky D.

      Vymazat
  15. Jak zaznělo už přede mnou - tyhle pocity má asi občas každý. Já mám momentálně taky pocit, že jsem furt unavená a nic nestíhám. Asi fakt potřebujeme víc světla, které by nás nabíjelo.
    Pro hledání práce je teď docela dborá doba, tak na tebe určitě nějaká čeká, byť se zkrácenými úvazky to nebývá úplně jednoduché. Já bych naopak docela s chutí zůstala pár dní doma - chodím do práce ještě skoro za tmy, z práce už zas za tmy a mám pocit, že mne to "vysává". A náš byt by potřeboval, abych na něm soustředěně "mákla" - probrala a srovnala věci a tak (o malování ani nemluvím)...
    Hezký večer a ať je líp

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, moc děkuji. Myslela jsem si, že sluníčka, protože i svítilo máme na tohle období dost, ale asi ne. Takové stavy mívám v březnu, ne na začátku roku :-)) Doma je dobře, ale nesmí toho být moc. Krásný večer a děkuji D.

      Vymazat
  16. Dani,
    co napsat více, než už bylo zmíněno výše. Skutečně bude líp, s prvním jarním paprskem, provoněným vzduchem.
    Jediné co mě napadá je, podívat se po práci z domova. Psaní popisků k produktům na eshop, zkusit pr články, třeba zrovna na téma bydlení. Takhle to dělám já :)
    Mrkni na www.webtrh.cz a www.easytask.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko moc děkuji za typ, tohle mě vůbec nenapadlo. Na stránky se určitě podívám. A jinak taky moc děkuji, určitě bude lépe. Sluníčko fakt chybí. Měj se krásně D.

      Vymazat
  17. Danko tak snad bude líp.Takové stavy občas mívám i přesto,že třeba práci mám.Ale to jsou zase obavy osvč samotářky.Každý si myslí jak je to super,ale také to není pravda.
    Tak držím palce ať si brzy práci najdeš a sluníčko vysvitne myslím to tvé vnitřní:))Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji. Ono se to někdy nahromadí a když nesvítí to sluníčko, tak je o splín postaráno ... vím, že osvč není žádný med, nikdo nevidí, kolik je za tím práce ... Měj se moc hezky D.

      Vymazat
  18. Dani, držím pěsti, ať to brzy přejde a ať se objeví práce, která by tě bavila, přinášela ti radost a i časově ti vyhovovala. Určitě se to stane co nevidět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, moc děkuji. Tohle všechno skloubit by bylo super :-)) ... měj se moc hezky D.

      Vymazat