středa 18. ledna 2017

... kalendář ...

než začnu dneska psát, chtěla bych vám všem poděkovat za podporu, kterou jsem od vás dostala u včerejšího příspěvku. Hodně mi pomohlo vypsat se z toho a ještě více vaše slova. Je mi už lépe a s přicházejícím sluníčkem a tím, že zase budeme chodit ven se určitě změní i nálada. Hodně mě zaskočila intenzita jakou se mě to všechno drželo ...
... abych onen splín zahnala, pustila jsem se aspoň do výroby kalendáře, který už mi doma hodně chyběl a pořád nebyl ten správný čas udělat ho ...


... takto udělaný kalendář používám už třetím rokem (na papír udělám fixem okýnka, připíšu čísla a je hotovo :-)) Letos, zatím na zkoušku, jsem zmenšila rozměr. Z formátu A3 jsem přešla na formát A4. Připravila jsem si 2 měsíce a uvidím, jak mi bude tahle velikost vyhovovat ...


... leden se nějak rozmáchl na 6 týdnů, což se mi nevešlo na papír, tak jsem poslední dva dny dala na začátek ...


... ještě mi hodně chybí přehled na celý rok. Čekám, kdy se objeví nějaký super jako vloni :-). Když mě viděl Bertík jak dělám s pravítkem, taky si vyrobil svůj kalendář. A taky sám vystřihl a slepil svůj první papírový model autobusu. Den před tím s tatínkem vystřihli a slepili model auta, pak už se do tvoření pustil sám ...


... jen jsem mu trochu pomohla s ohybem papíru ...


... mějte krásný den ...

Danka

10 komentářů:

  1. Dobre rano, jsem rada, ze je lepe, nekdy staci malo a veci se pohnou, prace je na to nejlepsi:-). Bertik je ohromny sikula, umi krasne strihat, lepit, psat, parada:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marci. Lépe mi už je, i jsem se lépe vyspala - prostě jedno s druhým ...
      Bertík mě stále překvapuje a vůbec se netěším, jak spolu budeme diskutovat, jak se co správně píše. Tohle se naučil opisováním, píše zespodu nahoru, něco už i správně, ale hlavně na to má čas! Ale když to chce a jde to tak samo, bránit tomu nejde. S vystřihováním začíná a jde mu to :-)) no jablko asi daleko nespadlo :-)) ... Mějte krásný den D.

      Vymazat
    2. Nas Honzik ma odklad, ci-li vlastne skoro skolak, pise take, jak se mu zlibi - ve spatnem smeru. Ucim studenty a vsimla jsem si, ze se najdou taci, kteri to tak maji treba i v 17. Ja jen doufam, ze ten nas na to prijde:-). Pekny den. M.

      Vymazat
    3. Toho bych se nebála, že na to Honzík nepřijde. V našem okolí to dělají všichni malí, prý nemají ještě vyvinutou celou orientaci, ale v 17, to už je asi styl :-)) Děkuji Marci, hezký večer D.

      Vymazat
  2. Kalendář mám podobný, jen ho tisknu (jsem líná psát). Uchycení stejné na ramínku, je super, že :o)
    Hlavně, že je líp ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, opět se potvrdilo, že jednoduchost je nej :-)) Zkoušela jsem ho tisknout, ale udělalo mi to malé okýnka, tak jsem se vrátila k psaní - ono toho není zase tak moc :-)) Ilonko děkuji a hezký večer D.

      Vymazat
  3. Já mám v práci větší stojací kalendář, kam píšu všechno - pracovní termíny, školení i svého zubaře... A termíny schůzek a jiných věcí, kdy nejsem v kanceláři mám ještě v PC kvůli šéfce - sdílím ho s ní, aby věděla, kdy mne nestihne. Takže doma už fakt nic (kalendáře s fotkami se nepočítají, ty máme kvůli fotkám a na kalendárium nehledíme, natož abychom do nich psali).
    To zavěšení s deskami s klipem se mi zdá dobré - asi se do něj líp píše, než když byl přímo na zdi...
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je zatím můj jediný letošní kalendář a protože je mám ráda, mívám je doma, v kabelce diář a v práci jsem ho taky mívala :-)) To, že je kalendář na zdi v psaní nevadí, tím, že ty desky jsou menší, se tam hůř píše, proto nevím, jestli to takhle zůstane. Děkuji Stáni a přeji hezký den D.

      Vymazat
  4. Kalendář si dělám podobný, jen ho mám na lednici připevněný magnetkama a tisknu ho. Rovnou si do něj zapisuji všechny narozeniny a svátky a na magnetkách se samolepící fólií mám události, které se opakují - kadeřnictví, manikúra apod., které vždy dle potřeby přemístím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych ho taky dotáhnout do dokonalosti aspoň v tom, že tam budu mít svátky a narozeniny, ale zatím jsme se k tomu nedostala. Jinak máš skvělý systém s magnetkami :-) Kájo, přeji hezký den D.

      Vymazat