neděle 6. listopadu 2016

... zase jsem utrácela ...

byl to spontánní nápad, zašla jsem na blešák. Projít ty prostory vyžaduje hodně trpělivosti, času, nálady na koukání a přebírání. Byla jsem tam asi před 3 roky a tenkrát jsem si nevšimla, jak hodně veliký je. Je tam opravdu vše na co si vzpomenete. I Sochu Svobody jsem viděla :-). V ruce jsem držela vázu a skleničku - připomněly mi babičku, ale nakonec jsem je nekoupila, něco mi říkalo, že to není ono. Pak dvě dózy. Pro ty, pokud mě nenechají spát zajedu :-). S prázdnou jsem neodcházela. Domů jsem si přinesla několik baněk ...


... vždycky se mi líbily ty promáčknuté. Ještě před časem jsem vůbec netušila, že bych je někde mohla sehnat. Díky blogům vím, že to jde a podařilo. Sice jenom dvě, ale pro začátek jsem spokojená ...


... i s ostatními. Ladí barevně a hlavně nejsou z plastu. Andělíček, tak ten z plastu je, ale nemohla jsem ho tam nechat. Přesně takového jsem si přála mít pro jednoho stejného, který je se mnou už pěknou řádku let. Mamka kdysi koupila tři - pro sebe, mou sestru a mně a každá toho svého máme u sebe doma ...


... skleničky jsem nevzala nejspíš proto, že mě vyděsil pocit, že nevím jakou mají historii. U baněk jsem to vůbec neřešila, u nich jsem si řekla, že jim u nás bude dobře. Tomu rozdílu nerozumím ...

... krásnou neděli :-) ...

16 komentářů:

  1. U nas nic takoveho nemame, jendou za cas 4 stanky:-), clovek kouka, co se da ulovit, ze? Ozdoby mi pripominaji me detstvi a Vanoce, hezke vzpominky:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blešák je velký, ale je z velké části venku nebo v nevytopeném domě, všechno je navlhlé, na lov je nejlepší slunečný den a ten byl :-) Vzpomínky tyhle ozdoby vzbuzují, to jo ;-) D.

      Vymazat
  2. Vidím dětství a Vánoce u babičky...Krása...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Vánoce doma u našich a ty tam stále ještě stejné mám :-) D.

      Vymazat
  3. Jé,přesně takové máme u rodičů,Myslím si,že pěkná řádka z nás,jsme měli podobné stromečky jako děti ;-).H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě měli. Barevné žárovičky, baňky a čokoládová kolekce :-) Mamka to stále dodržuje. Potřebovala jsem něco z toho dětství mít doma, tak jsem za úlovky ráda. Hezkou neděli Hani, D.

      Vymazat
  4. Tyhle promáčknuté baňky má babička :-) Taky dávám přednost těm skleněným, mám ráda jejich křehkost, člověk s nimi musí zacházet opatrně, tedy i pomalu a to dodává celému okamžiku na svátečnosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to máš pravdu, všechno se zpomalí, hrají koledy - už se těším :-) Krásnou neděli D.

      Vymazat
  5. Já vidím tu krabici ve které bylo ozdoby uklizené, joo už dávno nejsou.
    Hezkou neděli měj. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, měli to v těch krabicích, ale nenapadlo mě je chtít taky :-)) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  6. Spontánní nápady jsou ze všech nejlepší :-) Dobře jsi nakoupila. Vybavilo se mi moje vánoční dětství. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi jsou. Kdybych tam šla plánovaně, určitě nic nemám. Hezkou neděli D.

      Vymazat
  7. Danko, krásný nákup. Moc hezké barvy :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ivi :-) Jsem ráda, že jsem se tam konečně dostala. Hezkou neděli D.

      Vymazat
  8. Také jsme pár podobných měli - z krabice po manželových rodičích (oni už nezdobili stromek, ale jen větev ve váze, tak si ozdob nechali jen pár). Postupně se nám ale většina porozbíjela - přece jen za víc než dvacet let... Pár jich tam ale ještě máme.
    A když o tom přemýšlím, tak já bych si na blešká koupila spíš skleničku nebo čaový šálek, pokud by mne zaujaly. U ozdob na stromek teď nějak pocitově směřuji ke zdobení jedním nebo dvěma typy ozdob (zatím mám malé a velké červné koule, uvažuji o dokoupení zlatých nebo stříbrných), takže ozdoby bych koupila jen, kdyby mi ladily do této koncepce. A předchozí historie u hrníčku by mi asi nevadila - u mne by prostě začal nový život. je zajímavé, jak to má každý trochu jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U našich je pořád stromeček, sice menší, ale je, tak si moc brát nemůžu :-). Různých červených tam měli spoustu a doma jich mám taky dost, proto jsem hledala růžové a stříbrné :-) Hezkou neděli D.

      Vymazat