sobota 12. listopadu 2016

... nápad ? ...

ať chceme nebo ne, přesně za dva týdny budou vrcholit přípravy na advent. Dokonce jsem na Instagramu četla opatrnou otázku jestli už se smí koukat na vánoční ozdoby :-)) Tím, že je i mrazivo, opravdu s koukáním pomalu začínám a vymýšlím co dám do adventního kalendáře. Když byli kluci malí, měli vždycky ten klasický z obchodu "čokoládový". V té době mě ani ve snu nenapadlo, že to čokoláda vlastně není. Sama jsem ho nikdy neměla. Byla jsem nadšená, že oni ho mít můžou a vždycky se mi podařilo sehnat nějaký bez Santy. To pro mě bylo hodně důležité. U Bertíka se snažím, aby mlsal zdravěji (někdy se mi to i povede :-)) Když byl malinký, koupila jsem v DM sušenky pro mrňousky nebo jsem upekla sušenky a vložila do kapsiček na látkovém kalendáři. Šila jsem ho před třemi lety a dva adventy s námi byl. Čísla na kolíčcích nebyla ideální ...


... tak jsem další rok dala sušenky do papírových sáčků a pověsila k vánoční látkové koláži :-) ...


... (po snězení :-)) ...


... vloni jsem očíslovala sušenky a každý kluk měl svůj kalendář. Marek v krabičce ...


... Adam v misce ...


... a Bertík v malých krabičkách nalepených do tvaru stromečku ...


... jak bude vypadat letošní už představu mám, ale nevím co dát do něj. Jestli zase upéct sušenky nebo perníčky nebo rovnou něco koupit. Nebo máte někdo nějaký nápad co do něj dát? ...

... krásný víkend ...

11 komentářů:

  1. Danko, ty vyráběné adventní kalendáře mám moc ráda. U nás je to ale tak, že každá babička i nějaká ta teta dětem koupí ten "čokoládový" z obchodu, takže já ani žádný jiný nechystám. Ale ten tvůj nápad s domácími sušenkami s čísly se mi moc líbí. Měj se krásně, pozdrav Bertíka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a taky děti zdravíme :-) U nás to bylo s těmi kupovanými někdy podobně, ale měli je dostat až na Mikuláše a to se mi nelíbilo, protože advent už byl. Naštěstí se dalo s babičkami domluvit. Sušenky mě napadly až před dvěma lety, než něco kupovat, tak jsme pekla :-) Ivanko, hezký víkend D.

      Vymazat
  2. Dani, my davame drobnosti, jidlo, ale i treba male plastove vojacky - ja vloni koupila balicek za par korun a bylo jich tam mraky, tak neco podobneho. Na druhou stranu, pokud jednou zacnes s hmotnymi darky a ne temi jedlymi, uz neni cesty zpet:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si myslela, že nebude cesty zpět :-) asi zůstanu u těch jedlých :-)) Marci, hezký den D.

      Vymazat
  3. U nás jsem už adventní kalendář pověsila, v pondělí bude na blogu :)
    Nejsem tak nedočkavá, ale doktor hrozí předčasným porodem, tak jsem to doma chtěla mít nachystané. Původně jsem plánovala jak moc budu kreativní a pořídím vše vyjma sladkostí, ale nakonec jsem od hmotných dárků upustila. Nakoupila jsem klasiku jako kinder vajíčka, ale i zdravé raw sušenky a čokolády. Pak taky proteinové tyčinky, když začal chodit na sport a protože i rád vaří a peče pečivo, dostane v pytlíkách bio dýňová semínka, slunečnicová, klasické čokoládové penízky - jak já na ně ráda vzpomínám a třeba antiperle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, tak to se určitě podívám. A chápu, že chceš mít vše nachystané, to bych taky chtěla mít :-) Mě zase doktor před pěti lety řekl, že se příští týden ještě uvidíme a viděli jsme se až po šestinedělí, tak ať hlavně vše dobře dopadne ... jo a penízky jsou skvělý nápad, děkuji D.

      Vymazat
  4. Já chci vyrobit advenťák pro manžela, ale s obsahem si taky moc nevím rady. Budu potřebovat něco chlapáckého :-) Takže Kinder vajíčko... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kinder vajíčko každý den by se malému určitě líbilo :-) možná dostane jedno na Mikuláše :-D Hezký večer D.

      Vymazat
  5. Náš mladej měl taky vždycky čokoládový od babiček. A několikrát jsme spolu měli čajový (pro mne byly přebaly do sbírky, syn dostal hrnek čaje - jeho bavilo, že je každý den jiný, já preferuji černý).
    Teď dávám dohromady adventní čajový swap, tak to bude takový návrat...
    Ta látková koláž se mi moc líbí - jako předvánoční a vánoční výzdoba naprosto super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Stáňo. Byla jsem ve zdravé výživě na kafíčko a měli tam adventní od Sonnentoru, je i na netu, přemýšlím nad ním, ale jsou tam spíše ovocné a bylinkové, černé tam jsou myslím jenom dva. Hezký večer D.

      Vymazat
    2. Jj - Sonnentor je hlavně přes bylinky. Ale když udělají nové balení, tak neodolám a koupím kvůli novým přírůstkům do sbírky... .-)

      Vymazat