pátek 8. února 2019

... čepice a čelenka ...

stále mě neopustilo s Bertíkem aspoň trochu ladit. Mít stejné/ podobné čepice není zas až tak velký problém. Jinak to moc nejde. Bertík nechce trička bez obrázků a ty já zase nenosím. A když náhodou nějaké "obrázkové" mám, tak auto a klučičí motiv to určitě není :-)) I na Mickey Minnie na tričku (Bertík má Mickey Mouse) musím mít hodně velkou náladu a vlastně musím být hodně nad věcí, abych si ji oblékla. Naštěstí mám tričko ze sekáče za pár Kč, tak mi to moc nevadí, hlavně, že ho pro tento případ mám :-)) ...


... moje čepice, bez bambule ;-) ...


... a tady obě dvě. Vlastně zas tak úplně stejné nejsou ...


... když už jsem v pletení těch jednodušších věcí, mám i další čelenku ...


... čepice a čelenky jsou skvělý relax. Nemusí se u toho moc přemýšlet. Stačí vybrat vzor a plést. Vysvětlila bych to slovy klasika: jsem v pletení "momentálně zavostalá". Ale blýská se na lepší časy. Už přemýšlím o svetru, jenom mě zarazila celková částka za přízi. V podstatě vyjde levněji si nějaký nový svetr koupit. Kdysi bych měla jasno a přízi koupila, ale teď opravdu nevím ...


... mějte krásný den ...

Danka 

10 komentářů:

  1. Kulíška pro Bertíka jsem ti už myslím chválila a i ta tvoje je pěkná. Já čepici snad nikdy nepletla - ani v době, kdy jsem se s jehlicemi kamarádila (do konce rodičovské jsem je myslím nevzala do ruky). Ono je to i tím, že čepice skoro nenosím, max. v zimě na výletě, ve městě jen když je fakt velká zima. Takže vystačím se dvěma koupenými.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, Bertíkovu čepici jsem už tady dávala. Děkuji Stáňo :-) Já čepice nosím, ale hlavně je relax je plést a moc ráda kupuji vlny a příze - to někde musí být vidět :-)) Hezký víkend D.

      Vymazat
  2. Danko, čelenka má úžasnou barvu. Souhlasím s vámi, že takové jednoduché věci jsou relax. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Iwko. Čepice pletu dál, i čelenky ;-) Hezký víkend D.

      Vymazat
  3. Tvoje čapky se mi líbí. Já je ale nenosím, protože.... no nemám je na hlavě ráda. A přitom se mi to tak na někom jiném líbí. Ale od malička jsem s tím bojovala. :-)
    Hezké sobotní odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hani. V období střední školy jsem je vůbec nenosila. Měla jsem jednu "lyžařskou" a čelenku. Nechápu, jak jsem bez nich mohla v zimně fungovat, protože mi je zima odjakživa ... Teď je nosím ráda, takže rozmanitost musí být. Hezkou neděli D.

      Vymazat
  4. Dani, s Bertíkem vám to bude slušet a čelenka krásně ladí s mikinou. Jsi šikovná, já na to pletení nejsem. :o)
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Dášo .-) Pletu od svých 13 a byla to láska na první pohled ;-) Krásnou neděli D.

      Vymazat
  5. Danka,
    krásnu čelenku ste uplietli, pekne ladí s bundičkou a v čiapkach vám to musí pristať. Škoda, že neviem pliesť :-)
    Čiapky som neznášala, ale už dva roky ich postivo nosím.
    Prajem ešte pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aďko. Čelenka byla rychlovka ze zbytku co byl doma. Ani nevím, kdy jsem je začala nosit, ale asi s přicházejícími roky a rozumem, že je v nich tepleji než bez nich ;-) Krásnou neděli D.

      Vymazat