středa 7. prosince 2016

... adventní kalendář ...

ještě jsem se nezmínila jak dopadly naše letošní adventní kalendáře. Nic závratného jsem nevymyslela, ale máme je. Bertíkovi jsem chtěla trochu upravit loňský papírový stromeček - chtěla jsem ho rozebrat na jednotlivé krabičky a každou zvlášť zavázat a nechat někde viset. Zjistila jsem ale, že na jednotlivé kusy ho nerozdělám, že má šuplíčky i po čtyřech kusech. Zůstal tedy tak jak je ...


... ani s náplní jsem si letos nehrála. Koupila jsem Kinder bonbony a čokoládové penízky. Z jedné strany je Bertík nadšený, protože tyhle "dobroty" nekupujeme a na straně druhé si stěžuje, že je to každý den stejné a všechny ty penízky mají jedničku a ne ta správná čísla pro každý den :-).
... šuplíčky pořád kontroluje a přepočítává. Ty prázdné musí být otočené ...


... protože čísla už pozná, a umí je svým obráceným způsobem psát (od 0-12 nazpaměť, pak opisoval podle kalendáře) udělal si malý "přehled" :-) ...


... náš druhý adventní kalendář má Adam u sebe v pokoji. Vybral si úměrný svému věku, s okýnky a slečnou na obrázku. Sice jsem ho vyfotila, ale nebudu ho sem dávat, je na něm hodně málo oblečená slečna :-) ...
... někdy si tak říkám, jestli mi nebylo lépe, když jsem adventní "čoko" kalendář kupovala. Jediné co mi dalo zabrat bylo sehnat nějaký bez Santy a to se mi vždycky povedlo - jinak to bylo dané a nic jsem neřešila a nikdo si nestěžoval ;-) ...

... přeji vám krásný den ...

Danka

14 komentářů:

  1. Kalendar je moc pekny, nemenila bych ho;-), ale vim, covek chce nekdy zmenu, zato Bertik je tedy velky sikula, fakt jo, s tuzkou mu to jde bajecne. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marci. Změnu jsem chtěla já, na stromečku mi něco nesedí. Bertíkovi to s tužkou jde, jenom to všechno píše zdola nahoru, prostě si našel svůj způsob :-) D.

      Vymazat
  2. Jooo,děti,mám pocit,že člověk se chce zavděčit a někdy je to tááák těžké :-(.Ale děláme si to sami,jak píšeš,kdybychom neměnily zaběhnuté,ubylo by nám starostí :-).Pohodový další den.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo Hani, lépe bych to nenapsala - sami si přiděláváme práci ... Krásný den D.

      Vymazat
  3. Adventní kalendář se ukázal jako skvělá učební pomůcka :) Ten stromeček se mi taky líbí, já už druhý rok kupuji mix čokoládek, aby každý den bylo něco jiného, letos byl ale větší úspěch s drobnými aktivitami na každý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) pomůcka to teda je :-) Jenom si říkám, že má ještě čas, ale ptá se a pamatuje si to. Aktivity vymýšlet nechci, mám strach, že bych si na sebe upletla bič, možná až bude větší :-) Jani děkuji a měj se hezky D.

      Vymazat
  4. Kalendář se mi moc líbí a neměnila bych, asi toužíš po změně a chtěla si ho mít jiný, ale mě se strašně moc líbí tak jak je.
    Bertík je šikula, takhle hezky si to vzal pod kontrolu :-)))).
    Měj se fajn, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kájo. Právě, že mi na tom kalendáři něco vadí a nemůžu přijít na to, co to je :-) ale to jsou malé nedůležité věci. Účel plní a to je nejdůležitější ;-) Krásný večer D.

      Vymazat
  5. Šuplíčkový kalendář se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné! Kluci si tvořila v rámci ZUŠ svoje adventní kalendáře sami. Každý den vybarví obrázek, který si sami předkreslili. Víťa má anděla, Marťa dmů. A funguje to taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Baru. Máme ještě jeden taky na vymalování, malého konečně baví, vloni ho bojkotoval. Hezký večer D.

      Vymazat