středa 30. března 2016

... peče se sám ...

... příspěvků o domácích pekárnách už určitě pár bylo, ale nějak se mi chce jeden takový taky napsat :-) Koupili jsme ji proto, aby jsme měli domácí "zdravý" chleba. Zkoušela jsem péct podle receptů většinou z netu, ale nerozuměla jsem si se sušeným droždím. Začala jsem proto používat různé směsi do domácí pekárny a je to (jsem) v pohodě. Hlavně když v neděli dojde chleba a nikomu se nechce do obchodu, tak zhruba za tři hodiny je chlebík hotový ...


... díky pekárně jsem se pustila i do kynutého těsta, které jsem před tím neměla kde udělat a dělávám v ní i těsto na cukroví, na pizzu. Vlastně všechny kromě piškotových. Kynuté těsto v ní jenom zadělám a i když má v programu kynutí, dávám kynout těsto starým způsobem do peřin, protože se mi zdálo čekat na vykynutí hodinu a půl dlouho ...


... podle návodu zvládne i marmeládu, tu jsem zatím ale nezkoušela, uvidím kdy dojde i na ni. Pekárna sice zabere nějaké místo, ale už si nedovedu představit bez ní být. Pokud se někdo rozhoduje jestli pekárnu koupit nebo ne, určitě ji můžu jenom doporučit :-) ...

2 komentáře:

  1. Chleba vypada uzasne. Urcite je to dobry pomocnik, souhlasim, jen by mohl byt skladnejsi:-). M.

    OdpovědětVymazat