... z korpusu jsem strach neměla, ten je jednoduchý. Ale náplň a hlavně ta čokoládová poleva, to už bylo horší. Nakonec se povedlo všechno, jenom polevy příště musím udělat víc. V receptu tady byl asi menší průměr formy, než mám já ...
... recept jsem si i zkopírovala ...
Ingredience:
Na korpus:
4 vejce - bílky a žloutky zvlášť
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce oleje
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Na náplň:
750 g tvarohu
200 g másla
cukr moučka podle uvážení - max. 200 g
Na čokoládovou polevu:
60 g hořké čokolády
50 g másla
1 lžíce mléka
Postup:
1. Korpus - Troubu si předehřejeme na 180°C. Oddělíme žloutky od bílků, elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s olejem a cukrem do téměř bílé pěny. Vedle v čisté míse si ušleháme bílky do tužší pěny. Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva a kakaem, do žloutkové směsi na střídačku lžící přidáváme bílky a mouku, dobře zapracujeme stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvoříme kompaktní nadýchanou hmotu. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme tukem. Pečeme cca. 15 - 20 minut, propečení otestujeme špejlí. Uvolníme boky formy, korpus opatrně stáhneme ze spodku formy společně s pečícím papírem. Necháme perfektně vychladnout, ideálně na mřížce.
2. Krém - máslo necháme pomalu rozpustit, postupně zašleháme do tvarohu, zašleháme i cukr. Upneme korpus zpátky do formy a navrstvíme na něj tvarohový krém.
3. Poleva - čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přilijeme mléko a ihned vrstvíme na tvaroh. Vše dáme do ledničky dobře ztuhnout (ideálně přes noc, minimálně 2 hodiny).
Sikovna a pilna kucharko! :-) M.
OdpovědětVymazat:-)) mám takové období, to zase přejde :-)))
Vymazat