středa 7. listopadu 2018

... z dýně ...

dýně Hokkaido mě svou chutí doslova dostala. Polévku v sezóně dělám několikrát, rizoto nebo hranolky taky. Teď jsem pro změnu vyzkoušela hamburgry ...



... inspirovala jsem se tady, ale v podstatě jsem si recept upravila podle ingrediencí, které byly doma ...

Recept:
1 menší dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
1 vejce
30 dkg sýru Gouda
sušená bazalka

Dýni jsem předpekla - na plech jsem vložila plátky dýně se stroužky česneku, lehce posolila, pokapala olejem a nechala péct v troubě vyhřáté na 150°C. Upečenou dýni jsem rozmixovala ponorným mixerem s jedním upečeným stroužkem česneku (může se dát i více). K rozmačkané dýni jsem přidala vejce, nastrouhaný sýr Goudu, ochutila sušenou bazalkou a trochu strouhanky - tak, aby se daly vytvářet malé placičky, které se smaží na trošce olivového oleje ...  


... dokonce jsem upeka i hamburgerové housky, ale ty se vůbec nepovedly, tak o nich raději psát nebudu :-)). Hamburgry z dýně jsou výborné ;-) ...

... všem přeji krásný den ...

Danka

12 komentářů:

  1. Zajímavý recept na využití dýně. Já z ní loni pekla jen hranolky a dělala džem. Letos ještě čeká na své využití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, vyzkoušej i polévku zakápnutou dýňovým olejem ;-) Hezkou neděli D.

      Vymazat
  2. Danko, to nevypadá špatně! Naši chlapi dýňovou polévku nemusí, ale tohle by jim asi i chutnalo :)
    Díky za tip, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Dani, tak to je pro me uzasny napad, urcite zkusim. Zni to skvele, dekuji. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to by mě nenapadlo:-)
    Ale dokážu si tu dobrůtku představit.

    OdpovědětVymazat
  5. Polévku dělám, ale toto ne. Určitě zkusím, vypadá to lákavě. Díky za tip!
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je luxusní receptík :) Já včera vařila polévku také už po několikáté letos :)

    OdpovědětVymazat