čtvrtek 23. listopadu 2017

... nic ...

mívám to hodně často. Určitou dobu se těším až na něco nastane TEN pravý čas a když přijde, nejsem schopna vůbec nic. Dostaví se útlum v chuti něco dělat. K téhle nenáladě se přidají i všechny možné splíny (ty to mají rády hlavně v noci ;-)) a začarovaný kruh se roztáčí ...


... chtěla jsem v klidu připravit Bertíkovi adventní kalendář - koukám na obrázky s čísly a nic - zase nevím, co do něj dát. Nebo věnec na dveře. Chce to jenom mašli, ale žádná se mi nelíbí. Normálně bych to odložila až přijde tvořivá nálada, ale advent nepočká a hlavně se na něj těším minimálně celý podzim ...

... jdu zkusit něco dělat, sluníčko krásně svítí, tak není možné, že by to nepomohlo :-) ...

... krásný den ...

Danka 

18 komentářů:

  1. Marcela - Nordic Passion23. listopadu 2017 v 13:01

    Obcas to tak byva, ze prichazi i zamracene dny. Snad uz je lepe a napady prichazi. Kdyz ne, dej tomu pauzu, do adventu mame jeste tyden. Taky zatim nic nemam. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to naštěstí bez té pauzy nepůjde, ještěže mám stále co plést :-)) Hezký den Marci, D.

      Vymazat
  2. Dani, tohle se občas stává každému z nás. Když to nejde, nemá cenu to lámat přes koleno. Já jdu prostě od toho a počkám až to ke mě přijde. Z adventu si hlavu nedělám, jestli budu mít věnec o týden později, neřeším:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky ne, spíše mě mrzí, že se na to těším a pak nic :-) Hezký den Henriet, D.

      Vymazat
  3. Dani, to také znám. Ale o víkendu jsem měla soupis, co všechno musím udělat a naštěstí se mi dařilo. Tento víkend už mám také jasno, co musím zvládnout. A je to právě ten adventní věnec na dveře. Nejdřív korpus ze smrkových větviček, pak nazdobit. A také vyndat vánoční výzdobu k nám domů. Už se na to těším. :o)
    Pa D:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky vytáhnu krabice a kouknu co použiju ;-) Hezké víkendové tvoření Dášo, D.

      Vymazat
  4. Hlavně klid...nelze fungovat na povel a hlavně se neohlížej na ty "pseudosuperženy", které jsou skvělé ve všem možném i nemožném, a které mají vše dokonale připravené a promyšlené.
    Nech to být, odpočívej, v noci se vyspinkej a ONO TO přijde ☺☺☺
    Pa a hlavu vzhůru, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "pseudosuperženy" to jsem ještě neslyšela :-)) ne, na ty se neohlížím, bude bude, nebude bude třeba později. Mrzí mě, že se na to těším a pak přijde tohle. Děkuji Martinko, měj se krásně D.

      Vymazat
    2. Termín "pseudosuperženy" jsem si vymyslela pro sebe, abych se jimi nenechala také zmagořit. Promiň mi to slovo, ale nenašla jsem nic vhodnějšího. Jsem už ve věku, že mě nic moc nevykolejí. Celý týden mě tak bolí v kříži, že jsem ráda, že se vůbec nějak pohybuji. A tak jsem dnes sice trošku zdobila, ale zlehounka, žádný stres ☺ Zkrátka dělám vše ve svém tempu. Měj se moc prima, koupila sis krásnou květinku. Má nádhernou barvu. Pa pa M.

      Vymazat
    3. Martinko, mě se ten výraz "pseudosuperženy" líbí, je trefný! Myslím, že jsem taky ve věku, kdy mě tyhle ženy nemůžou vykolejit. A hlavně! Ať si to každý dělá a zařídí jak mu to vyhovuje. V kříži mě bolí už pěkně dlouho, ale já to mám "v hlavě" a dokud to nevyřeším tam, bude to pořád se mnou :-( Ať je nám co nejlépe ;-) Hezké dny D.

      Vymazat
  5. Danko, já mám teď zase takové období, kdy se cítím hrozně unavená a vlastně jen pendlují mezi prací a domovem, kde řeším to nejnutnější. Ale první adventní neděle je až 3.12., tak to nelámu přes koleno. A když to nestihnu, tak se taky svět nezboří (i když chápu, že kalendář pro Bertíka mi bys určitě chtěla mít hotový včas a to je asi jediná věc, která přece jen moc nepočká až bude nálada).
    Uvař si meduňkový čaj (ten je dobrý na spaní, tak snad odežene i splíny), zapal svíčku a relaxuj u nějaké hezké knížky nebo filmu. Ona ta správná předvánoční nálada přijde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kalendář stihnout musím, to by byl smutný a to nechci. Představu mám, jen ji zrealizovat :-) Meduňku vyzkouším, svíčky, pletení a film mě včera pomohly ;-) Děkuji Stáni, hezký den D.

      Vymazat
  6. Ano,ano- nic se nemá lámat přes koleno. Z ničeho nic Tě osvítí ,,Duch svatý" (jak já říkám), dostaneš nápad a budeš si to užívat.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Dani,
    na mě tedy pomalu padá úzkost, když vidím ty adventně nazdobené domovy :) Já zatím měla testovací verzi adventního stolování na IG, ale jinak jsem totál marná. Adventní věnec nic, adventní kalendář nic.
    Dej si dlouhou procházku, vypnout úplně hlavu a uvidíš, že to pak přijde samo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde, chce to ten správný čas. Děkuji Marti, hezký den D.

      Vymazat
  8. Dani, já mám taky tvořící útlum. Říkala jsem si, že nějaké tvoření bude dobré odreagování, ale nějak to nejde. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně na tohle jak píšeš jsem se těšila. Jiné tvoření, spousta času a najednou to nejde ... D.

      Vymazat