středa 7. června 2017

... granola ...

konečně jsem objevila zdravější snídani, která mi chutná. Měla jsem hodně velký problém polknout ovesné vločky, takže müsli u mě nemělo šanci. V granole vločky sice taky jsou, ale nějak schované a tím pádem mi nevadí ...


... zatím jsem granolu nedělala, ale koupila. Začala jsem příchutěmi, které mi chutnají - s jahodami a pekanovými oříšky a při poslední návštěvě obchodu jsem přibrala ještě příchuť s malinami a ostružinami a brusinkami. Zalévám ji lehce mlékem, Bertík ji jí suchou. Krásně to křupe :-) ...


... jediný problém, který vidím je, že mizí rychlosti blesku :-) ...


... snídaně střídám - zdravé a nezdravé, podle ranní nálady a chutě a podle toho, co doma zrovna je :-) ...

... mějte krásný den ...

Danka


18 komentářů:

  1. Já se snad po ní Danko také podívám.Musím se přiznat, že mi moc ty "zdravé" snídaně nechutnají a stále nemohu pochopit, že někdo si pochutná na müsli se studeným mlékem po ránu. Já musím mít teplý nápoj a většinou kousek chleba s něčím.
    Dobrou chuť.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko vyzkoušej. Ona to není povinnost, že :-) Mě nalákaly oříšky a opravdu mi to chutná, o vločkách bych ani nevěděla, kdyby tam nebyly napsané ve složení :-)) Hezký večer D.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem našla řešení :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  3. No není to zrovna to co bych vyhledávala,ale jednou za čas-proč ne.....
    Danko, mám zvláštní prosbu- před pár dny někdo na blogu měl lán pažitky a česneku- nádherné fotky - nepamatuješ náhodou kdo to byl????Neuložila jsem si to a lituji. Díky za pomoc.hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zasílám odkaz:https://stastnedny.blogspot.cz/. Také se mi fotky líbily. Zdravím

      Vymazat
    2. Dášo mockrát děkuji-už se kochám ♥♥♥

      Vymazat
    3. Přesně tam to bylo :-)) byla jsem jenom na mobilu, z toho bych neposlala odkaz. Je fajn, že už se můžeš fotkami kochat :-) Pro mě je granola chutnější než müsli. Hezký večer Hani, D.

      Vymazat
  4. Dani, já dost často snídám smoothie. Banán, mléko, podmáslí nebo bílý jogurt, chia semínka, občas tam přidám rozmixovat i müsli, nebo jiná semínka, popř. i jiný druh ovoce. Ujíždím na tom už pár měsíců. Samotné müsli mi moc nejede, ale občas si ho dám.
    Důležité je, že chutná vám s Bertíkem. Jahodové také kupuji.
    Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotné müsli nepozřu, smoothie dělávám jako doplněk snídaně, jenom z ovoce, zatím tam nic nepřidávám. Granoly nám zatím chutnaly všechny, které jsme měli. Hezký večer Dáši, D.

      Vymazat
  5. Já jsem asi do 40 nebo do 45 vůbec nejedla ovesné vločky, musli nebo ovesnou kaši. Pak jsem tomu nějak postupně přišla na chuť. Musli mám ráda zapékané čokoládové od Emca, což není úplně nejideálnější volba (ony ty hotové zapékané věci obsahují dost často hodně cukru a i dost tuku) nebo si míchám doma svoje, nezapékané. Zalévám ho horkou vodou a pak míchám s jogurtem, s mlékem na studeno mi to tolik nejede (ještě tak, když nechám musli namočené přes noc). Ovesnou kaši vařím v mikrovlnce - vločky zaliju mlékem, přidám kostičku hořké čokolády nebo trochu javorového sirupu, dám vlnit na malý výkon a než doobléknu, mám hotovo, jen přikrájím ovoce (banán, jahody...). Jiné snídaně jsou spíš výjimka a ještě větší výjimka jsou snídaně slané (chleba+šunka nebo sýr), ty si dávám spíš jen na dovolené.
    Granolu bych chtěla vyzkoušet (jsme zvědavá jaký je rozdíl mezi granolou a zapékaným musli), ale ještě na to nedošlo. A ty ji máš moc hezky nafocenou - hlavně na té první fotce s dózičkou.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za inspiraci na snídaně Stáni. S vločkami jsem měla už hodně pokusů a nešlo mi je sníst. Pak jsem někde četla o granole a myslela jsem si, že si ji udělám, ale jednou jsem šla kolem zdravé výživy a ta jahodová a pekanová mě zaujaly, koupila jsem je na zkoušku a moc mi chutnaly a už máme třetí kolo. Slané snídaně taky moc nevyhledávám. Fotky mě dost potrápily, ráno nebylo světlo na focení, ale děkuji ;-) Hezký večer D.

      Vymazat
  6. Dani, stejně jako Stáňa přemýšlím, jaký je rozdíl mezi granolou a zapékaným müsli. Jinak já mám vždycky takové období, kdy jím müsli každý den a pak třeba půl roku vůbec :-) Hezký večer, K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karli ani já to nevím jak to je :-) Zatím to střídám, ale občas mám s jídlem to samé co ty. Něco jím v jednom kuse a pak se toho ani nedotknu na hodně dlouho :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  7. Danko, granolu jsem ještě nevyzkoušela, ale u nás je oblíbené zapekané musli se zákysem. Tedy kromě tatínka, ten potřebuje chleba se šunkou :-) Měj se hezky, Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme na ni narazila teprve před pár týdny a je opravdu výborná. Zapékané müsli se zákysem neznám ;-) krásné dny D.

      Vymazat
  8. Taky se na ni chystám, ale musím přiznat, že jen díky instagramu jsem se o její existenci dozvěděla. Mám sice ráda müsli, ale to zapékané. Granola je sice taky zapékaná ale měla by to být zdravější varianta... Snad míň cukru? Nejsem si úplně jistá v čem tkví to plus, ale myslím, že v tom obsahu cukru. Tak přeji dobré chutnání, já te´d ujíždím na ovesných kaších, ale doma vařených. Nemůžu najít instantní variatu, která by mi chutnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji znám díky blogu :-) a opravdu mi zachutnala. Instantní kaši jsem jednu na zkoušku koupila a sice jsem ji snědla, ale mezi TOP 100 jídel ji určitě nezařadím :-)) Ať kaše pořád chutná! Hezký večer D.

      Vymazat