pondělí 8. května 2017

... měsíc ...

už se osamostatnil i Adam. Chybí měsíc a bylo by to přesně 21 let, co jsme přijeli z porodnice domů a bydleli jsme spolu :-) Ale má to tak být a myslím, že byl nejvyšší čas ;-) ...


... mě tím pádem zůstává volný pokoj. Nic mě nehoní, budu mít dost času na to vymalovat a upravit ho podle svých představ. Takže kdybych se tady někdy neukázala, budu tam :-) ...
... Bertík při stěhování vydatně pomáhal a Adamovým kamarádům radil, aby jedli špenát, že pak budou mít sílu ...


... z jedné strany se těším a ze strany druhé začíná další etapa našeho/ mého života a z toho mám smíšené pocity ...

... přeji vám krásný sváteční den ...

Danka

26 komentářů:

  1. Ahoj Danko a Bertík bude mít svůj pokojíček, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani. On už ho má, zůstane v tom co jsme měli společný, já jsem tam měla jenom postel a komodu v rohu místnosti :-)) D.

      Vymazat
    2. tak budeš mít své nové království?

      Vymazat
    3. No, budu a jsem z toho v rozpacích :-))

      Vymazat
  2. Tak to už se těším , co si pro sebe vytvoříš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V hlavě už něco mám, uvidíme jak to ve finále bude :-)

      Vymazat
  3. Ty pocit znám - mladej se od nás stěhoval, když mu bylo necelý dvacet, už to budou pomalu čtyři roky.
    Ke své hanbě musím přiznat, že i po těch skoro čtyřech letech je jeho bývalý pokoj spíš skladiškě než nějkaé nové království. Ale je pravda, že my máme třipokojový byt, takže ložnici jsme vždycky měli s manželem pro sebe. Takže ze synova pokojíčku by mělo být něco jako pracovna. Zatím je to spíš sušárna a žehlírna, protože uvnitř skříněk čeká na vytřídění a likvidaci spousta věcí, které už si syn do svého dospělého života neodnesl.
    Tak hodně nápadů a tvůrčí invence při budování (a ať ti to jde rychleji než mně, rep. nám.).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco mi tam taky zůstalo, ale to jsou věci, do kterých Bertík doroste - hry, knížky. Jinak jsme trvala na tom, aby si vše vzal nebo to vyhodím a to on ví, že umím :-) Marek to před pěti léty taky tak udělal. Chci pokoj udělat, mám stále pocit, že se do bytu nevejdeme, tak teď doufám, že se pocit změní. Hezký den Stáni, D.

      Vymazat
  4. Dani, je to smutné, ale z druhé strany i mladí chtějí mít svůj život. Dcera už s námi nebydlí skoro 6 let, syn zatím ano a to mu je o malinko víc, než Adamovi. Doma mu nic nechybí, má uklizeno, navařeno, vypráno ...
    Ale jednou to také přijde a to už pak zůstaneme s manželem sami.... a s Terri. :O)
    Přeji ti krásné sváteční pondělí a jsem zvědavá, jak pokoj přestavíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím Dáši, on se na to hodně těšil, takže je to na něm :-) Tím, že mám Bertíka to jde naštěstí lehčeji. Hezký večer D.

      Vymazat
  5. Danko, určitě ti začíná nová etapa. Ale v myšlenkách budeš určitě pořád na Adama myslet. Odstěhoval se daleko? A jak vybavíš nový pokoj - na to se fakt těším :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, daleko se neodstěhoval. Oba velcí kluci jsou tak půl hodiny MHD od nás. Vybavení bude z toho co mám a co zůstalo v pokoji. Nový bude jenom koberec a asi lustr :-). Krásné dny Ivi, D.

      Vymazat
  6. Danko, mám dvě dospělé děti, ale zatím nevím, jak mi bude, až vylétnou do světa :) Je pravda, že syna moc doma nevidím, ale dcera ještě taky bydlí s námi. No jednou to přijde. Je fajn, že máš ještě Bertíka, tak ti nebude tolik smutno :)
    Krásný sváteční den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, s Bertíkem mi to jde lépe, jinak si to nedovedu představit. Krásný večer Šárko, D.

      Vymazat
  7. Vlastní pokoj není k zahození ;)
    Těším se na realizaci a fotky.
    Naši si udělali z našich pokojíčků pokoje pro hosty, když se všichni sjedeme, ať máme kde přespat. Jen těch koupelen je nějak málo :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o) nebydlíme daleko od sebe ani s našima, tak přespávání moc nepotřebujeme ;-) jinak je to určitě dobrý nápad. Hezký večer Ilonko, D.

      Vymazat
  8. Když děti vylétnou z hnízda, je to vždycky trochu dojemné. My už to máme několik let za sebou, ale obě děti máme stejně na dosah. Z naší ložnice jsme udělali šatnu, ze synova pokoje ložnici a z dcery pokoje je částečně pracovna a částečně dětský pokoj.
    Mít koutek jenom pro sebe je fajn, tak ať se Ti povede.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Henriet. Naštěstí nejsou kluci moc daleko a mám tady Bertíka :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  9. Danko, je to život, děti vylétnou ani nevíme jak, čas tak hrozně letí. Jsem zvědavá jak pokoj přetvoříš. Hezký večer. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děsně to uteklo, ale jedeme dál :-) Hezký večer D.

      Vymazat
  10. Dani, tohle je vyrazny moment. Sama se toho obavam. Jak pises, neco konci,neco zacina, bude to mit i vyhody, ale clekove se domnivam, ze odchod deti z hnizda bude psychicky narocne. Tesim se ale na upravy pokoje:-). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to k tomu vše i přirozeně spělo, tak jako všechno, jenom pořád nic a najednou to je. Tím, že mám Bertíka je mi teď určitě lépe. Hezký večer Marci, D.

      Vymazat
  11. Dcera se odstěhovala před měsícem a půl,syn je zatím doma.Před necelými třemi týdny mi náhle umřela maminka.Je těch změn na mě už moc.Děti z domu odchází,to je život.Ale náhlý odchod navždy moc bolí.A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že to bolí. Tahle naše změna je naštěstí jenom přirozená a zůstal se mnou nejmladší. Držte se, choďte ven na sluníčko, to při smutku pomáhá. D.

      Vymazat
  12. Dani, věřím, že si v tom najdeš jen to pozitivní a hezky si užiješ zařizování nového pokoje. Já jsem se z domu stěhovala, jak mamka vtipně prohlásila, plíživým způsobem :-) Takže to bylo pro všechny plynulé a měli jsme čas si na to zvyknout. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) naštěstí ta pozitiva nahrazují to dojetí, nebo co to je :-) Rychle to uteklo, těch 21 let :-) Hezký večer Karli, D.

      Vymazat