čtvrtek 20. dubna 2017

... sněží ...

... chvíli mi trvalo než jsem pochopila, že je zase zima. Myslela jsem si, že mi venku bude stačit jen lehce zateplená bunda. V pondělí nestačila, tak jsem včera vytáhla vše zimní - bundy, čepice, šály, rukavice i boty. A stejně mi byla zima :-) ...


... musela jsem ten sníh vyfotografovat, protože si nemůžu uvědomit, že bych tohle někdy zažila. Krásně rozkvetlé stromy, kytičky a na nich tolik sněhu? Vím, že v dubnu aprílové počasí bývá, ale toto? ...



... jenom doufám, že tuhle nadílku ty rozkvetlé rostlinky zvládnou ...


... krásný den ...

Danka

12 komentářů:

  1. Teeeda, vsude to vidim, slysim, ctu o tom, u nas ale nic, nastesti! Tak snad se pocasi brzy umoudri. Pekny den, i kdyz se sneham. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí je sníh už jenom na rovných střechách, ale zima a silný vítr zůstal :-(. Hodně nás to teplo namlsalo. Marci, měj se hezky a vše nej k svátku ;-) D.

      Vymazat
  2. Danko, až je mi z tvých fotek úzko, zda ten chlad květy zvládnou. Některé jarní rostliny si prý poradí, mají to nějak zakódované, ale květy stromů? Ale není to nic neobvyklého, v dubnu to prostě občas takhle ošklivé bývá. Nezbývá než vydržet a čekat na příznivější dny. Ony přijdou :o).
    I tak přeji pěkný den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přijdou, ale je fakt zima. Bez čepice nevycházím :-) Měj se hezky D.

      Vymazat
  3. V roce 1984 chumelilo ještě v květnu. Já si to nepamatuji,protože jsem se právě narodila,ale fotky mamky se ségrou jak vozí kočárek v zimním kabátě a zimní bundě jsou toho důkazem. Ale myslím si,že příroda ví co dělá.Budeme doufat,že stromy a keře jsou v tom jaře plný síly a že to zvládnou!!!
    Přeji hezký studený den. Danča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten rok bych si mohla pamatovat, taky mám v květnu narozeniny, ale nevím o tom. Vím, že se často ochladí i v květnu, dokonce i v červenci (na baloňák se svetrem), ale tolik sněhu to fakt nepamatuju. Ale jestli máš důkaz, tak to musí být pravda :-)) Krásné dny D.

      Vymazat
  4. Počasí si s námi opravdu zahrává, taky jsem měla chuť vytáhnout kulich :) V březnu pomalu letní teploty a teď sníh. Snad všechno nakvetlé v pořádku přežije. Myslela jsem si, že když letos byla opravdu zima zimovatá, bude klasické jaro, ale nejspíš pak zase padneme hned do letních veder.
    Měj se krásně, Danko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v pondělí tak vymrzla, že jsem včera kulich (i dnes) měla, šálu, rukavice, fakt vše. Uvidíme, co si na nás příroda nachystala. Šárko, měj krásný den D.

      Vymazat
  5. To nééé... Strašná zima se k vám vrátila. U nás je také chladno, občas poletuje nějaká ta sněhová vločka, ale takovou pokrývku nemáme. Stále věřím, že to ty nakvetlé stromy ustojí a květy, které stihly včeličky opylovat, dozrají v ovoce.
    Dani, přeji krásný čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky těm stromům držím palce. Zima je opravdu velká. Dášo, krásný večer D.

      Vymazat
  6. Já zatím statečně odolávám v baloňáku (ovšem se svetrem pod ním), protože jsem líná už uklizené zimní věci vytahovat. Tak uvidíme, jestli dýl vydržím já nebo zima :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já jsme v pondělí tak vymrzla, že jsem je raději vytáhla. Další rýmečku už nechci. Doufám, že už se to počasí umoudří a bude jaro, jak má být. Hezký večer D.

      Vymazat